Külföld

2009.07.20. 17:26

Izraeli telepesek palesztinok olajfáit pusztították el Ciszjordániában

Feldühödött izraeli telepesek több száz, palesztin tulajdonban lévő olajfát gyújtottak fel a ciszjordániai Náblusz város közelében, így reagálva arra, hogy néhány órával korábban az izraeli haderő eltávolította egy engedély nélkül létesített zsidó telep egyik lakókocsiját.

feol.hu

Egyes beszámolók 350, mások legalább 1500 olajfa felgyújtásáról szólnak. Az olajfák művelése fontos bevételi forrás a palesztinok számára.
Egy beszámoló szerint mintegy 10 telepes érkezett az olajfa-ligetbe lovon, kezükben fáklyákkal. Mások pedig kocsikat dobáltak meg kövekkel. Két palesztin könnyebben megsebesült, s öt kocsiban károk keletkeztek.  
Izrael kötelezettséget vállalt az Egyesült Államoknál, hogy felszámolja a 2001 márciusa után létrehozott "vadtelepeket", amelyek engedély nélkül jöttek létre. A külvilág viszont az összes, palesztin területen lévő izraeli telepet illegálisnak tartja.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!