Külföld

2009.07.10. 04:33

Fejbe lőtték, konténerbe dobták a kutyákat

FMH - Egy eddig példátlanul nagyszabású rajtaütés során 26 gyanúsítottat vettek őrizetbe illegális kutyaviadalok szervezése miatt, és több száz pitbullt mentettek meg az Egyesült Államokban - számolt be a hatóság csütörtökön.

feol.hu

A hat államban végrehajtott összehangolt akció során több mint 350 kutyát vettek gondokság alá. A rendőrség egy Missuouri állambeli szervezettől kapta a fülest, a csoport becslései szerint az illegális kutyaviadalok százezernél is több nézőt vonzanak. Az Egyesült Államokban öt évig terjedő szabadságvesztéssel és 250 ezer (48 millió forint) dolláros pénzbüntetéssel sújthatják a viadalok szervezőit.
A gyanúsítottak egyik héttagú csoportját a rendőrség azzal vádolja, hogy két kutyát fejbe lőttek, majd egy műanyag konténerbe dobták őket, mindezt azért, mert "nem teljesítették a hozzájuk fűzött elvárásokat".
Más esetekben lelőtték majd a folyóba dobták vagy elégették a négylábúakat. A Missouri csoport szerint az Egyesült Államokban évente mintegy 25 ezer kutyát vetnek be viadalokon.
A gondozásba vett, súlyosan sérült állatoknak megpróbálnak új életet biztosítani, de van köztük olyan, amelyik kiképzése okán más soha nem lesz alkalmas arra, hogy háziállat váljék belőle - mondta el az egyik állatotthon orvosa.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!