Külföld

2009.07.08. 12:28

A szeszfőző is meghalt az olcsó alkoholtól Indiában

FMH - Összesen huszonnégy ember halt meg szerdára virradóra a nyugat-indiai Gudzsarát állam székhelyén, Ahmadábádban, miután mérgező, házilag készített alkoholt fogyasztottak - közölte szerdán a helyi rendőrség szóvivője.

feol.hu

A szóvivő elmondása alapján az alkoholból fogyasztók kisebb része a kórházban, nagyobb része otthon vagy az utcán halt meg. Többségük vasárnap betegedett meg. Az áldozatok között van a szesz állítólagos készítője is, aki eladta azt a Madzsur Gam és Odhav körzetek nyomornegyedében lakó szegény munkásoknak.
A szeszfőző, fia és egy másik rokona azért ittak az alkoholból, hogy bizonyítsák a keserűsége miatt kifogásolt ital jó minőségét a rendőrök előtt. Mindhárman kórházba kerültek, és meghaltak - mondta el egy rendőrtiszt. 
Az illegálisan főzött olcsó szesz okozta halálesetek gyakoriak Indiában, ahol kevés ember engedheti meg magának az engedélyezett italokat. A "dészi dárú" néven ismert tiltott szeszt gyakran rovarirtóval keverik, hogy fokozzák hatását. Gudzsarát államban a helyzet még rosszabb, mert az állami törvény mindenféle alkohol árusítását tiltja. 
Kedd este dühös helyiek kövekkel támadtak a rendőrökre, azzal vádolva őket, hogy elnézik az illegális házi szeszfőzést. 1980-ban 128 ember halt meg Madzsur Gamban szennyezett alkohol fogyasztása miatt. A rendőrség már több környékbeli házat is átkutatott, de eddig még senkit nem kellett őrizetbe venniük - közölte a szóvivő.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!