vidám animációkkal

2019.09.10. 18:00

Videóklip készült a Fehérvár dalhoz!

Kedden, a székesfehérvári Városházán mutatták be a Hungarikum Együttes Fehérvár dalához készült videóklipet.

Bokros Judit

Kremnitzky Géza a dal, a klip születési körülményeiről is mesélt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Dallamos, kellemes, Székesfehérvár történelmi múltjára utaló, ugyanakkor személyes dal született még 2012-ben a Hungarikum Együttes (Mudris Anett és Kremnitzky Géza) jóvoltából. Ezt azóta néhány alkalommal hallhatta a közönség, mostantól azonban már interneten keresztül is hozzáférhető lesz a dal és a hozzá frissen készült animációs videóklip. Utóbbit kedden Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester jelenlétében mutatta be a dal szerzője, Kremnitzky Géza, valamint a klip készítője, Fazakas Bálint.

Kremnitzky Géza a dal, a klip születési körülményeiről is mesélt Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megtekintés közben kiderült: a felvételek idén, az Országalma környékén készültek, helyi zenészek – a Musica Bella Vonószenekar, az Ars Musica Kórus, a Tilinkó zenekar illetve a Kremnitzky Géza vezetésével működő Akusztikus klub tagjai – közreműködésével. A vidám animációk szintén Fazakas Bálintnak köszönhetőek.

Kremnitzky Géza elmondta: a szerzemény nem megrendelésre készült. Csupán meg akarta fogalmazni, hol is él, így őszinte dal született Fehérvárról. Ez most már a saját életét élheti, ám turisztikai szempontból is lehet jelentősége.

Brájer Éva hozzátette: le is vetítik majd egy szeptemberi idegenforgalmi konferencián. Cser-Palkovics András pedig arra utalt, hogy itt az élő példa: érdemes a fehérvári vonatkozású műveket nyilvánosságra hozni, hogy minél többen megismerhessék őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában