Iparművészeti szalonbemutató

2019.11.16. 07:40

Vasárnap kora estig szabad a válogatás Fehérvárcsurgón

Harmadszor nyílt meg Friss termés címmel iparművészek bemutatója és vására a Károlyi-kastély előkelő tereiben.

Bokros Judit

Szebbnél szebb tárgyak közül válogathatunk a szép és patinás környezetben Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Pénteken késő délután a Károlyi József Alapítvány részéről Angelica Károlyi, valamint a főszervező – és szintén kiállító – Király Fanni ötvös iparművész nyitotta meg – Katona László trombitaszólója közepette – a szalonbemutatót, amely vásár is egyben. Megtudhattuk, hogy idén harminc alkotó – köztük például Paczona Márta textilművész, Babos Pálma porcelántervező, Edőcs Márta üvegtervező vagy a Pataki Tiles csempe manufaktúra képviselői – hozta el nagyon magas minőséget képviselő, egyedi munkáit a kastélyba.

Szebbnél szebb tárgyak közül válogathatunk a szép és patinás környezetben
Fotó: Fehér Gábor

A földszinti szalonokban körülnézve valóban szemet gyönyörködtető, különleges használati és dísztárgyakat csodálhatunk meg olyan alkotóktól is, akik egyébként ritkán állítanak ki. A kastély tereihez illeszkedő enteriőrökben kisbútorok, textilek, kerámiák kaptak helyet, a kínálatot pedig tovább bővítik az ékszerek. Aki ellátogat a vasárnap késő délutánig nyitva tartó szalonbemutatóra, az testközelbe kerülhet e kézzel készült, egyedileg tervezett tárgyakhoz. A szombat esti zárás után az esztétikai élményt egy koncerttel lehet tovább fokozni, érkezik ugyanis a Venti Chiavi Guitar Trió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában