„Olyan szakmát válasszunk, ami a szívünkbe van írva”

2019.04.10. 07:00

Új asztalostanműhelyt adtak át a Vörösmartyban

Nem csupán munkaerőre van szükség, hanem jó szakemberekre! – hangzott el egyebek között a tanműhelyátadón kedden a Vörösmarty-szakiskolában.

V. Varga József

Több mint tízmillió forint az összértéke az átadott műhely gépeinek

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

„Ahhoz, hogy jó munkát végezz, elsősorban szeretetre van szükséged, csak ezután jöhet a felelősség és a technika” – Antoni Gaudí szavaival köszöntötte Szépné Holczer Piroska, a Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója az intézmény új asztalostanműhelyének átadási ünnepségén megjelenteket.

– A gyakorlati oktatás nemcsak iskolánk jövőjének legfontosabb építőköve, de a technikai, gazdasági, társadalmi fejlődés jelentős tartópillére is, hiszen nélkülözhetetlen az oktatási környezetnek és eszközöknek a változásokkal lépést tartó fejlesztése, hogy a fiatalok naprakész tudással léphessenek a munkaerőpiacra – hangsúlyozta az igazgatónő.

Több mint tízmillió forint az összértéke az átadott műhely gépeinek
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Közös erővel a szakmák és a szakképzés presztízséért

Kulcsár Szilvia főigazgató arról beszélt, hogy a tanműhely a Székesfehérvári Szakképzési Centrum támogatásával jött létre. Így tudták megvalósítani a több mint 10 millió forint értékű, professzionális gépekkel berendezett képzési helyszínt, ahol a diákok a legkorszerűbb kis- és középüzemi technológiát sajátíthatják el, s nagyobb szakmai tudással léphetnek majd tovább.

– Segítsük a fiatalokat, hogy olyan tudást és szakmát válasszanak maguknak, amivel boldog felnőttként, a maguk és családjuk egzisztenciájáról is tudnak majd gondoskodni. Csak közös erővel tudjuk újra visszaadni a szakmák és a szakképzés presztízsét – gratulált a példaértékű összefogáshoz Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Az átadó három korábbi vörösmartys diák gyakorlati bemutatójával zárult: Liszi Roland, Nagy Ádám János és Sárvári Ádám az asztalosszakma Európa- és világbajnokságain is megmérethette magát, kiváló eredményeket elérve. Nagy Ádám a fiataloknak üzent: Olyan szakmát válasszon mindenki, ami a szívébe van írva…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában