a parkolás az egyik legnagyobb gond

2019.04.18. 11:30

Továbbra is fájó pontja a választókerületnek a Zombori úti posta megszüntetése

A 14. számú választókörzetben tartott lakossági fórumot Dienesné Fluck Györgyi képviselő. Kiderült, nagyjából két év múlva akár megoldódhat a Köfém-lakótelep parkolási mizériája, amelyet a gyárban dolgozók autói okoznak.

Borsányi Bea

A Köfémen a parkolás az egyik legnagyobb gond

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fórum elején a választókerület képviselője összefoglalta az elmúlt időszak nagyobb beruházásait, így például a Köfém-lakótelepi orvosi rendelő teljes belső felújítását. A külső felújítás pályázati pénzből, később történik majd meg. De szó volt a Zombori út rehabilitációjáról, az óvoda tetejének megjavításáról, az épületek előtti járdaszakaszok rendbe tételéről is. Ezek mellett az elmúlt évben a Ráchegyen is történtek utcaszakasz- és járdafelújítások, illetve a közvilágítás kérdését is több helyen megoldották. A fórumon a továbbiakban a lakosság kérdéseit, észrevételeit várták, amiből akadtak az egész közösséget érintők is. Ilyen volt például az, amely a lakótelepen évek óta fennálló parkolási nehézségekre vonatkozott.

A parkolók kérdése még mindig égető

A fórumon részt vevő Cser-Palkovics András polgármester elmondta, mivel a parkolók nem a társasház magánterületét képezik, hanem közterületen vannak, a parkolást ott megtiltani nem lehet, de a lakók kérhetik, hogy az érintett parkolóhelyeket vonják be a fizetős parkolási zónába. Ez segíthet a helyzeten. Hosszabb távon megoldás lehet a Köfém-csarnok elbontása, amelynek helyén több száz parkolóhely is kialakítható lenne. Ám egyelőre ez csak egy lehetséges opció. A kérdést nagyjából két év múlva lehet vitára bocsátani, ha addigra megépül a Corvinus Egyetem tervezett sportcsarnoka.

A Köfémen a parkolás az egyik legnagyobb gond
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Posta Zrt.-nek írjon, akinek hiányzik a posta

Továbbra is fájó pontja a választókerületnek a Zombori úti posta megszüntetése. A polgármester hangsúlyozta, a Magyar Posta önálló cég, egyedül ő dönt abban, hol, milyen nyitvatartással üzemeltet hivatalt. Az önkormányzat amit tudott, megtett. Felajánlotta, átvállalja az eddigi postaépület rezsiköltségeit, de azt is, hogy esetleg az Aranybulla könyvtár egyik hátsó helyiségében üzemeljen meghatározott napokon a hivatal, és ez esetben is a város fizette volna a rezsit. A polgármester kifejezetten kérte, hogy a Zombori úti posta bezárásával kapcsolatos panaszokat írásban a Magyar Posta Zrt-hez juttassák el, hogy lássák, valóban hiányzik a lakosságnak ez a szolgáltatás a városrészben.

A fórumon szó esett a lakótelepi illegális szemétlerakásról, a lakásban való dohányzás okozta konfliktusokról a lakók között, a fák gondozásáról és a villanyoszlopokra és a fákra helyezett kisvállalkozói hirdetésekről, reklámokról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában