titkos szavazással

2018.10.10. 09:00

Tisztújító közgyűlést tartott a fehérvári diáktanács

Megválasztotta új elnökségét a Székesfehérvári Diáktanács. Kedden délután tartotta ülését a város tanulóit képviselő testület.

Palocsai Jenő

Titkos szavazás keretein belül voksolhattak a jelenlévők

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen résztvevő diákokat Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Beszédében elmondta, a Diáktanács létrehozásának célja az volt, hogy könnyebben eljuttathassák véleményüket, javaslataikat a város vezetésének, és ez ma sem változott.

A feladat a régi, hiszen továbbra is az a dolguk, hogy elődeikhez hasonlóan megfogalmazzák céljaikat, közvetítsék a város vezetése felé azokat a javaslatokat, esetleg ötleteket, amelyek segítenek abban, hogy a fiatalok számára kellemes, hasznos és élhető legyen a megyeszékhely.

 

A fiatalos lendülettel induló tisztújító közgyűlést Mészáros Attila alpolgármester vezette le. A hivatalos formának megfelelően a napirendi pontok kizárólag az új vezetői testület felállításával foglalkoztak. A Szavazatszámló Bizottság megválasztását követően a jelenlévők meghallgathatták a jelöltek bemutatkozását, majd a prezentációk után titkos szavazással választották meg a tanács tagjai az új elnököt és az alelnököket.

A szavazatok alapján a nemrég kezdődött 2018-19-es tanévben Magyaródi Anett, a Hunyadi Mátyás Szakgimnázium végzős tanulója vezetheti a Székesfehérvári Diáktanácsot. Munkáját három alelnök, Őrsi Csenge (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium), Uley Olga (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola) és Sági Enikő (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium) segíti.

Titkos szavazás keretein belül voksolhattak a jelenlévők
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Két tanéven keresztül vezette ezt a tanácsot az egyetemre készülő Nagy Boglárka, aki gratulált az új vezetésnek. A korábbi elnök munkáját megköszönte a polgármester is, hiszen a két év alatt sokat dolgozott a város fiataljaiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában