felkészülési gyakorlat

2017.11.22. 16:25

Készen állnak a télre!

Téli felkészülést és gyakorlatot tartott a Megyei Védelmi Bizottság, a résztvevő szervek mindegyike azonnal be tud avatkozni rendkívüli időjárási helyzet esetén.

Fejér Megyei Kormányhivatal

A 2017. november 20-án hétfőn megtartott védelmi bizottsági ülést követően november 22-én a Fejér Megyei Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi munkacsoportja a helyi védelmi bizottságok bevonásával a téli rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére felkészítést, és megyei törzsvezetési gyakorlatot tartott. A rendezvényen a védelmi bizottság részéről dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes a védelmi bizottság titkára köszöntötte a gyakorlaton résztvevőket.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megnyitójában kiemelte a felkészítések és gyakorlások jelentőségét, az együttműködés fontosságát annak érdekében, hogy a rendkívüli helyzetek kezelésére hatékony legyen.

A felkészítésen a feladatban leginkább érintett szervezetek – Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, megyei védelmi bizottság titkársága illetékes szakemberei adtak tájékoztatást a saját szervezetük felkészülésének helyzetéről.

A felkészítést követően egy előre kidolgozott meteorológiai eseménysor alapján törzsvezetési gyakorlat keretében gyakorolták a résztvevők a megyei és helyi szintű döntés előkészítést.

A gyakorlat során minél jobban törekedtek a valóságot megközelítő helyzetekben végrehajtandó feladatok begyakorlására. A gyakorlatot a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a védelmi bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese értékelte, aki elmondta: a gyakorlás elérte célját, a résztvevő szakemberek a kidolgozás során, jelentéseikben megfelelő szakmaisággal és kellő alapossággal hajtották végre feladatukat.

A gyakorlaton tapasztaltak alapján elmondható, hogy a védelmi igazgatás területi és helyi szintjén felkészültek a téli rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában