Nagyon sokféle beruházás ment végbe

2019.04.17. 14:10

Százszorszép lett a Százszorszép bölcsi

Több mint 260 millió forint európai uniós támogatásból újult meg, színesedett ki a Százszorszép Bölcsőde és a mellette lévő Ybl Miklós gyermekorvosi rendelő.

Majer Tamás

Külön bejáraton közelíthető meg a védőnői szolgálat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Gyönyörű lett mind a bölcsőde, mind pedig a háziorvosi rendelő, illetve a védőnői szolgálat – fogalmazta meg benyomásait a megújult épületekben tartott tegnapi önkormányzati bejáráson Cser-Palkovics András polgármester. – Nagyon meggyőző és szép az a munka, amit itt a kollégák a vállalkozások segítségével elvégeztek. Nagyon sokféle beruházás ment végbe: megújultak, szép színesek lettek a homlokzatok, ami különösen a bölcsőde miatt fontos, hiszen mosolyra hangolja reggelente az ide belépő kicsiket – folytatta.

A gyermekorvosi rendelő (vele együtt a védőnői szolgálat otthona) és a bölcsőde felújítása során megtörtént az épületek homlokzati hőszigetelése, mégpedig színes fémlemez burkolatú attikafallal. A tetőszerkezet is szigeteli már a hőt. A nyílászárók is újak. Akadálymentesek immár a bejáratok és a vizesblokkok mindenütt. Felújították az elektromos gépészeti hálózatokat is. A beruházás részeként külön bejáratot kapott az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat.

Külön bejáraton közelíthető meg a védőnői szolgálat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Valóban huszonegyedik századi, korszerű, szép és – ha lehet így mondani – otthonos kialakítást kaptak ezek az intézmények – mondta még el a polgármester. – Ahogy ígértük, részben EU-s, részben önkormányzati forrásból valamennyi rendelőintézetet felújítjuk, akadálymentessé tesszük a városban – tágította tovább a kört.

– Annál nincs nagyobb öröm, mint amikor bölcsődét és óvodát tudunk felújítani a gyermekek számára, és látjuk azt, hogy ők önfeledten és jókedvűen játszanak egy nagyon szép és nagyon biztonságos környezetben – összegzett a városvezető.

Több mint 192 millió forint jutott a bölcsire, 69 millió pedig a szomszédos rendelőintézetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában