Létrejöhetett a csoda, ami pedig maga a tánc!

2019.04.15. 09:00

Népszerű volt a Kid Rock and Roll SE tavaszi táncgálája a Köfém Sportcsarnokban

Az Országos Táncművészeti Fesztivál a Fejér-kupa nevet kapta a keresztségben. A Kid Rock and Roll SE vasárnap a 9. tavaszi táncgáláját rendezte a Köfém Sportcsarnokban.

V. Varga József

Fiúk, lányok egyaránt táncra perdültek a hétvégi versenyen

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Úgy érzem, megkoronázzuk a mai napot a mozgás és az előadásmód kiteljesedésével, a versenylehetőséggel, a sokaknak örömet okozó önkifejezéssel – fejtette ki lapunknak Putics-Bondor Virág egyesületi elnök, sportedző, fő szervező. – Hiszen a tavasz és a pörgés egyaránt erőt sugároz. És ahol az erő, a tehetség, az ügyesség párosul a kitartással, ott létrejön a csoda, amely maga a tánc!

Fiúk, lányok egyaránt táncra perdültek a hétvégi versenyen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ország összesen tizenöt egyesületének mintegy 400 táncosa mérette meg magát a székesfehérvári viadalon. A fesztivált – a lányoknak és persze a fiúknak is jó versenyzést kívánva – Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg.

A lendület, a színes ruhák, a táncstílusok és persze az üde fiatalság elkápráztatta a közönséget. A kategóriák önmagukért beszéltek: balett, modern/kortárs, jazz, társastánc, musical, show/látványtánc, diszkó, fitnesz, akrobatikus rock and roll, hip-hop és break. A korcsoportok – a mini, gyermek, junior, ifjúsági és senior – átfogták a 3 éves korosztálytól egészen a 19 éven felüliekig terjedő skálát.

A független, kiemelt szaktekintélyű koreográfusokból, táncpedagógusokból álló zsűri arany, ezüst, illetve bronz minősítésekkel értékelte a versenyzőket. A Fejér-kupa a legjobbnak ítélt koreográfiát illette, továbbá gazdára találtak a rendezvényen (nem korosztályonként) a legjobb női és férfi táncos, a legszebb, legigényesebb kosztüm, valamint a legjobb csoportprodukció különdíjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában