Filcből virág-, szív- és huszárfej-alakú kokárdák

2018.03.01. 15:30

Nemzetiszín szívek, nagybajszú huszárurak készültek a Bütyköldében

Hóc, hóc, katona, ketten ülünk egy lóra. A havi rendes Bütykölde foglalkozáson ejtették a havat, helyette inkább már a forradalom ünnepére készültek.

Majer Tamás

Mindenki magára szabhatta huszárját, szíves kokárdáját

Fotó: Nagy Norbert

Tavaly január óta divat a Köfém lakótelep gyerkőcei között a bütykölgetés. Egy éve télen kérte fel Tóth Eszter kézművest az Aranybulla Könyvtár csapata: rittyentsen rendszeres csináld magad foglalkozásokat a könyvtárlátogató gyerkőcök számára. Az ingyenes, nyitott szakkör havonta esedékes. A következő – terv szerint – március 27-én lesz.

Eszter lapunknak elmondta, mindig az adott hónap, közelgő jeles napjának hangulatát előrevetítő témákat eszel ki. Leginkább alsós általános iskolások gyűlnek össze a kézműves délutánjaira, de nagycsoportos ovisok is jönnek, s a szülők közül is többen ollót, ragasztót, gombot ragadnak. Amúgy ott is hagyhatják a könyvárban a lurkókat az anyukák, apukák a foglalkozás egy-két órájára.

Mindig gyorsan elkészíthető, színes holmik készülnek Eszterék kis asztalain. Az újrahasznosítás is dívik, lényegültek már át a bütykölés során karcos CD-k használati tárgyakká, kávékapszulák virágcserepekké. Ezúttal – kedden – filcből való virág-, szív- és huszárfej-alakú kokárdák születtek.

Mindenki magára szabhatta huszárját, szíves kokárdáját
Fotós: Nagy Norbert

Hisszük, hogy azok a gyerekek, akik az e havi Bügyköldén részt vettek, biztosan nem felejtik majd otthon – kedvenc plüss elefántjukra kitűzve – míves kokárdájukat a március 15-ei iskolai ünnepségük napján. Hanem büszkén tűzik ki önnön magukra! A szívük fölé. maj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában