Csökkent a bűnesetek száma

2019.04.04. 07:05

Közbiztonság Velencén: rendkívüli tavalyi év

Rendkívüli adatok derültek ki a város tavalyi évéről: Velence területén egyetlen betörés, gépjárműfeltörés vagy rablás sem történt.

S. Töttő Rita

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője, Sági János ezredes a velencei testület március 28-i ülésén tartotta meg éves beszámolóját a település 2018. évi bűnügyi-közbiztonsági helyzetéről. A beszámoló szerint minden fontos mutatóban jelentősen javult a statisztika. A regisztrált bűncselekmények száma a 2017-es 145-ről a felére csökkent. Sőt – derült ki –, soha nem volt ilyen alacsony.

Kiderült még: Velence területén nem történt súlyos bűncselekmény tavaly, de főképpen az, hogy egyetlen betörés, gépjárműfeltörés vagy rablás sem.

– Nagy örömmel hallgattuk a beszámolót, hiszen gyakorlatilag minden területen jelentősen csökkent az elkövetett bűnesetek, szabálysértések száma, ami mutatja a rendőrség tevékenységi színvonalának növekedését, s a Velencei Polgárőrség önkéntes tevékenységének hatékonyságát. Ennek fenntartása érdekében, illetve a nyári kaotikus parkolási helyzet javítása érdekében azt kértem ezredes úrtól, hogy a kiemelt időszakokban, elsősorban a meleg nyári hétvégéken közterület-felügyelőink rendőri segítséggel végezhessék ellenőrzéseiket, illetve továbbra is legyen kiemelt rendőri jelenlét a Korzón – mondta el Koszti András polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában