Megadták a módját

2019.06.11. 07:15

Harmadik ízben tartottak pünkösd idején főzőversenyt Kislángon

Több mint húsz csapat nevezett, többnyire a férfiak. A győztesek is az erősebbik nem tagjai közül kerültek ki. Asszonyi segítség nélkül azonban semmire se mentek volna.

Majer Tamás

Kálozi fiúk vihették haza a kislángi kupát Fotó: Fehér Gábor

Péntek délután vette kezdetét a pünkösdre időzített, tulajdonképpen három napig egyfolytában tartó kislángi falunapi rendezvénysorozat. Vasárnap tartották a gasztronómiai viadalt. Napközben felléptek a Köfém Nyugdíjas Klub néptáncosai, Sipos F. Tamás, kislángi tánccsoportok, az abai fúvósok és mások.

A főzőverseny zsűrijében Domokos László és Faragó Topi foglalt helyett, illetve ragadott kanalat. A csapatoknak idén halból kellett alkotniuk. Végül a Vinis Gábor és Dominkó Gábor vezette kálozi csapat győzedelmeskedett, pontyos töltött káposztájuk lenyűgözte az ítészeket.

Kálozi fiúk vihették haza a kislángi kupát Fotó: Fehér Gábor

A zsűri kiemelte, hogy helyben füstölt hallal készül az a bizonyos töltött káposzta. Vinis Gábor lapunknak derűvel beszélt a főzési szenvedélyükről, s biztosított minket afelől, hogy nemcsak a jóféle halételek rajongói és készítői, hanem mindent főznek, ami belefér a bográcsba. Hogy lehet, hogy jobbára férfiak neveztek be a versenybe? A győztes szakács kérdésünkre világosan felelt, sőt saját példával illusztrált:

– A nők ott álltak mögöttünk kőkeményen, a családnak nagyon köszönjük a segítséget – mondta a díjátadó ceremónia után, lubickolva a sikerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában