Hadtörténeti előadás

2018.06.17. 12:00

Emlékparki nyár Pákozdon

A hatodik Emlékparki nyár kulturális programsorozatát péntek este nyitották meg a katonai emlékparkban.

V. Varga József

El kell menni katonának címmel adott koncertet a Kákics zenekar

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Hadtörténeti előadásra, katonazenekari bemutatóra, valamint játékos vetélkedőre várják az érdeklődőket augusztus 3-áig az emlékparkban – mondta Görög István, a Katonai Emlékpark, Pákozd – Nemzeti Emlékhely ügyvezetője.

Az Emlékparki nyár fővédnöki tisztét Benkő Tibor vezérezredes, honvédelmi miniszter tölti be, a rendezvénysorozatot Schmidt Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott törzsfőnöke nyitotta meg.

El kell menni katonának címmel adott koncertet a Kákics zenekar
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A „Huszárgyerek, huszárgyerek…” kiállításhoz Buth Sándor fehérvári önkormányzati képviselő mondott bevezetőt, a tárlat a Kárpát-medencei rajzpályázatra készített alkotásokból ad válogatást. Az esti koncert az „El kell menni katonának…” címet viselte, a Kákics zenekar műsora népzenével és korabeli írásokkal idézte a ’48-as forradalom és szabadságharc, valamint a nagy háború magyar katonáinak hőstetteit.

A pákozdi programok június 23-án az Igazgyöngy Alapítvány kiállításával és a Székesfehérvári helyőrségi zenekar előadásával folytatódnak. Az emlékpark a múzeumok éjszakájához is csatlakozik, családi vetélkedővel, filmvetítéssel, hagyományőrző tüzérbemutatóval és a bagolytúra elnevezésű éjszakai próbával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában