A település büszkeségei

2019.03.21. 11:30

Több terület kiemelkedően teljesítő egyéniségeinek munkáját ismerték el Ercsiben

Ismét önkormányzati díjakat, elismeréseket adtak át március 15-e alkalmából. A díszpolgár Sziliné Viczkó Tímea lett.

Bokros Judit

Győri Máté és Gólics Ildikó elsőként a díszpolgárt, Szili Istvánnét (jobbra) köszöntötte

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Eötvös József Művelődési Házban rendezett ünnepi műsor után Győri Máté polgármester és Gólics Ildikó képviselő köszöntötte a díjazottakat. Elsőként a horvát nemzetiségi önkormányzat alelnökét, a helytörténész Sziliné Viczkó Tímeát, aki korábban már a Közművelődési és az Ercsi Városért díjat is megkapta, 2017-ben pedig az állami Nemzetiségekért Díjat vehette át. Az ercsi ráchorvát családban született Tímea 36 évig dolgozott könyvtárvezetőként és csapat-művelődési­otthon-vezetőként az Ercsi Honvédségnél, s tíz évig volt a helyőrségi klub igazgatója. Megalapította és vezette a Szapáry Péter Honismereti Szakkört, majd az Ercsi Rác Klubot. Nevéhez számos hagyományőrző és a helyi értékeket felmutató esemény szervezése kötődik, hosszan lehetne sorolni, hogyan ápolja és élteti az ősök emlékét. A helyi újságba 1991 óta írja cikkeit, egy pályázatra az ercsi rácok történetét is feldolgozta. A Torony alatt című könyve 2013-ban, a Rácok Ercsiben című kötete tavaly jelent meg.

Gyermekek, Közszolgálat

A Gyermekekért díjat Papp Melinda védőnő kapta, aki 2002 óta dolgozik Ercsiben. Munkáját pontosan, elhivatottan végzi, tenni akarása túlmutat védőnői feladatain. Tagja a városi gyermekvédelmi jelzőrendszernek. Nem csupán a szakmai területen kiváló azonban, hanem a gyermekekhez is közel áll – tűnik ki a róla szóló méltatásból.

A Közszolgálati díj tulajdonosa, Schrickné Kovács Szilvia 20 éve kezdte köztisztviselői munkáját, azóta több közigazgatási vizsgát tett. Jelenleg Győri Máté munkáját segíti a polgármesteri titkárságon, de részt vesz a minden­kori képviselő-testület munkájában bizottsági referensként, és koordinátorként is tevékenykedik. Az Ercsi Híradó című havilap szerzője.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Közbiztonság, közegészségügy

Az Ercsi Város közbiztonságáért díjat Christe ­Rezső vehette át, aki korábban alezredesként került nyugállományba az Országos Rendőr-főkapitányságtól. A díjazott ma az Ercsi Polgári Őrség elnöki feladatait látja el, s tevékenységüknek köszönhetően érezhető, hogy a korábbi évekhez képest harmadára esett vissza a bűncselekmények száma.

Hujber Ferencné a Közegészségügyi díjat érdemelte ki. Méltatásából kiderül: 1987 szeptemberétől dolgozik az Ercsi Egészségügyi Központban általános asszisztensként. Később fogászati asszisztensi képesítést, majd sugárvédelmi képzettséget is szerzett, s két körzet röntgenfeladatait is ő látja el.

Pedagógiai díj, sportolói elismerések

A Pedagógiai díj ezúttal Conti Róbertnéhez került, aki 1985 óta az Ercsi Hétszínvirág Óvoda óvodapedagógusa, 2015-től intézményvezető-helyettese. Szakmai tudását folyamatosan bővítette, tartott bábszakkört a gyerekeknek, tehetséggondozással. Ma a nevelőtestület tapasztalt, meghatározó, módszertanilag kiteljesedett, elkötelezett egyénisége.

Buzás Gergő Mihály a Kiváló tanuló, kiváló sportoló díjat nyerte el. Gergő a Ferencvárosi Torna Club utánpótlás-válogatott játékosa. Jelenleg Budapestre, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumba jár, tanulmányi átlaga jóval 4-es feletti.

Az Ercsihez köthető fiatal, tehetséges sportoló, Gábor Marcell Díszoklevelet vehetett át. Marcell hét éve a magyar férfikézilabda-juniorválogatott tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában