Tordas, Gyúró, Martonvásár, Ráckeresztúr

2019.06.19. 19:36

Elégedettek a szennyvíz-projekttel

Négy települést érintő projekt zárórendezvényét tartották a Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház és Könyvtárban.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Észak és Közép-Dunántúli Szennyvízelvezetési- és Kezelési fejlesztés 1. elnevezésű projektben Tordas, Gyúró, Martonvásár és Ráckeresztúr érintett. Mind a négy településen történt átemelő-kapacitásfejlesztés, Gyúrón és Martonvásáron pedig emellett hálózatfejlesztésre is sor került. Utóbbi városban a Szent László-lakóparkot és Erdőhát településrészt érintette a csatornabővítés, Ráckeresztúron pedig a szennyvíztisztító-telepet bővítették. Itt a régi műtárgyak felhasználásával, újak beépítésével szinte új telep készült. A felújításnak köszönhetően a víz most már sokkal tisztábban kerülhet bele a Szent László-patakba.

Mivel a telep kapacitása immár megfelelő, így teljesen ki tudja szolgálni az említett négy települést, s némi pluszt is elbírhat. A rákötések tekintetében a Szent László-lakópark már száz százalékban csatlakozott, Erdőháton még folyamatban vannak a rákötések – tudtuk meg Nagy Andrástól, a Fejérvíz Zrt. Bicskei Üzemmérnökségének csatornázási ágazatvezetőjétől.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kivitelező részéről Csordás Kornál hozzátette: komplex munkáról volt szó, amely 2017 szeptemberében indult Ráckeresztúron. Ezután párhuzamosan folyt a telep kivitelezése és a martonvásári hálózatfejlesztés.

Szentes-Mabda Katalin ráckeresztúri polgármester örömét fejezte ki, hiszen a projektnek köszönhetően jobb lehet a környezet minősége. A rákötések falujukban is folyamatban vannak, a végső határidőt még nem szabták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában