Megemlékezés

2018.07.16. 15:30

Díszőrség: 99 perc a fehérvári emlékműnél

Megemlékezést tartanak és 99 perces díszőrséget állnak a Nemzeti Hadsereg zászlóbontásának és zászlószentelésének 99. évfordulóján, csütörtökön, az Országzászló téren, az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél.

V. Varga József

A Nemzeti Hadsereg bevonulása Székesfehérvárra 1919. október 19-én

Fotó: archív

A megemlékezést és a 99 perces díszőrséget a Vitézek Történelmi Rendje, a Fejér Szövetség és az Országzászló Védnöki Testület jegyzi a csatlakozó szervezetek közreműködésével július 19-én, csütörtökön 19 és 20.49 óra között a megyeszékhely Országzászló terén. A szervezők a gyülekezést 18.30 órára tették a Fő utca és Országzászló tér szegletében, a koszorúzás és a megemlékezés 19 órakor veszi kezdetét az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél, a díszőrség 19.10-től 20.49 óráig 4-5 percenkénti váltással strázsál az oltárkő két oldalán.

A Nemzeti Hadsereg bevonulása Székesfehérvárra 1919. október 19-én
Fotó: archív

Amint vitéz Reinerné Mihályi Borbálától (Vitézek Történelmi Rendje, Fejér Szék) és Boór Ferenctől (Fejér Szövetség, társelnök) megtudtuk: július 19-én lesz 99 éve, hogy Szegeden hadseregzászlót szenteltek, mely hamarosan a Nemzeti Hadsereg megalakulásához vezetett. E hadsereg nélkül Magyarország siralmasabb helyzetbe került volna, mint Trianon óta van. Egy zászló akár hazát és nemzetet is menthet!

A következő megemlékezést Székesfehérvár Országzászló terén augusztus 18-án, szombaton 18 órakor tartják, az utolsó fehérvári „törvénylátó” Országgyűlés 80. évfordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában