Movember

2019.11.13. 14:29

Bajusz és futás a férfiak egészségéért a Bory-várig

Futottak és bajuszt rajzoltattak maguknak a vácis diákok a Movember futás alkalmával. Iskolájuktól a Bory-várig szaporázták a lépteiket, ezzel is felhívva a figyelmet a férfiak egészségének fontosságára.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A prosztatarák szűrésének fontosságára hívta fel a figyelmet kezdetekben a szakállnövesztés novemberi mozgalma, amely mára jelentősen kinőtte magát. De a továbbiakban is a férfiak egészségének védelmére hívja fel a figyelmet az a számos program, amely ebben az időszakban a Movember mozgalom jegyében zajlik. Ilyen volt a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium futása is, melyet sokadik alkalommal rendezett meg az iskola. A fiatalok számára rendezett Movember futással a férfiak egészségének fontosságára hívták fel a figyelmet.

 

A cél, hogy a férfiak is foglalkozzanak az egészségükkel, s menjenek el rendszeresen szűrésre – fogalmazott Pintér Alexandra, az iskola általános és nevelési igazgatóhelyettese a gyülekezőn. A diákok ezúttal a Bory-várig futottak, ahol pecsétet kaptak teljesítményükért. – A legfontosabb az egészségünk, s noha számotokra ezt még nehéz elmagyarázni, de a későbbiekben ti is rájöttök, mennyire az. Ez a futás is arra hívja fel a figyelmet, hogy nem csak a nőknek, de a férfiaknak is oda kell figyelniük az egészségükre – mondta Deák Lajosné, önkormányzati képviselő a rendezvény megnyitóján, kiemelve Székesfehérvár ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatait, melyeken a vidékiek is részt vehetnek. Éljen mindenki a lehetőséggel – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában