Korszerűsítés, útfelújítás, parkolóépítés

2019.05.13. 07:35

Az idei esztendő is a fejlesztő beruházások jegyében telik Szabadegyházán

Május 6-án volt a hivatalos munkaterület átadása annak a 130 milliós projektnek, amelynek eredménye a Kossuth Lajos Általános Iskola energetikai korszerűsítése lesz, tudtuk meg Egriné Ambrus Andrea polgármestertől.

Sági Zoltán

Egriné Ambrus Andrea polgármester: „Idén korán elkészült a költségvetés”

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatokhoz, az 50 milliós pályázati forrás mellé, 80 milliós saját erőt biztosított az önkormányzat. A korszerűsítő beruházás keretében sor kerül a nyílászárók cseréjére, a homlokzat hőszigetelésére, tetőfelújításra, napelemes rendszer telepítésére, valamint kazáncserére és fűtéskorszerűsítésre. Néhány évvel korábban a Fő utca felőli szárnyat már felújították, a most kezdődött ütemben az iskola többi részén folytatódik a teljes felújítás. Az 50 milliós pályázati forrást a Vidékfejlesztési Program keretében nyerte az önkormányzat, a munkákkal augusztusra kell elkészülni.

Emellett idén is folytatódik az útfelújítás, és parkolóépítésre is sor kerül. A napokban írja ki az önkormányzat azt a mintegy nettó 140 millió forintos közbeszerzési eljárást, amelynek keretében a település központjában, a posta mellett, valamint a lakótelepen parkoló épül. A közbeszerzés tartalmazza továbbá két utca – a Madách utca és a Hangya köz – teljes felújítását is. A 140 milliós beruházás teljes mértékben saját forrásból valósul meg.

Vezető képünkön Egriné Ambrus Andrea, a fotót készítette: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában