borverseny

2019.09.23. 07:15

Aranylanak az óborok, de csorognak az újak Kápolnásnyéken

A Halász-kastély adott otthont a rangos Fejér megyei borverseny ünnepélyes eredményhirdetésének szombaton délelőtt.

Palocsai Jenő

A megyei borok legnagyobb versenyének díjait adták át Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

L. Simon László országgyűlési képviselő köszöntötte a kápolnásnyéki Halász-kastély konferenciatermében az eredményhirdetés iránt érdeklődők nem túl népes táborát. Beszédét rögtön azzal kezdte, hogy kissé talán elhibázott lépés volt az eredményhirdetést az őszi, szüreti időszakra tenni, hiszen ilyenkor sok érintett éppen a szőlőbirtokokon munkálkodik, az újabb évjárat alapanyagát csipkedve le a tőkékről.

Zászlós Tibor, a NAK alelnöke is felszólalt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy a borverseny kiemelten fontos rendezvény, mely lehetőséget nyújt a szaktudás összemérésére, emellett a figyelem központjába helyezi a megyei borokat. Varga Imre István úgy fogalmazott, hogy mindenkinek az a jó bor, ami neki ízlik.

Az eseménynek volt egy szomorú része is, Turcsányiné Sándor Mariann beszélt a Szent Benedictus Borlovagrend nemrég elhunyt vezetőjéről. A jelen lévő közönség együtt emlékezett meg Hajdú Frigyesről, aki nemcsak kiválóan irányította a borrendi egyesületet, de az agrárszakmai munkáját is sokan ismerték, elismerték.

A megyei borok legnagyobb versenyének díjait adták át
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az ezt követő eredményhirdetésen kiderült, hogy a hatvanhárom leadott mintából kilencet ítéltek aranyérmesnek. A Bicskén dolgozó Juhász Tibor, a gárdonyi Szabó Pince, a pesti Törley és a kajászói Vabrik és Fia egy-egy arany medállal lett gazdagabb. A móri Geszler Családi Pincészet két, a szintén móri Molnár Borház három arany­éremmel térhetett haza az eredményhirdetésről, melynek végén, természetesen koccintottak is egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában