Az iskolánál beljebb viszik a kerítést

2019.06.18. 14:00

A Vízivárosban 2014 óta 1,35 milliárd ment fejlesztésre

Az elmúlt időszak fejlesztéseiről és a további tervekről Horváth Miklósné önkormányzati képviselő tartott hétfőn este lakossági fórumot a Vízivárosban élők számára az általános iskola aulájában.

V. Varga József

A városrészi fejlesztésekre tudatosan fókuszál a képviselő-testület – hangzott el a vízivárosi lakossági fórumon Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Ha van forrás, lehet fejleszteni – vágott a közepébe Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője. Az összmunka és az együttgondolkodás teszi lehetővé, hogy a város működjön. A lakosság Fehérváron nem fizet kommunális adót és építményadót, ezt ne felejtsük el – jegyezte meg. 2014-ben 11 milliárd forint volt az iparűzési adó, 2019-ben pedig 19 milliárd. Igaz, gyakran tumultus van a városban, néha szinte lehetetlenség közlekedni, de a javakat meg is kell termelni! Erős a mi városunk, mert gondosan gazdálkodik.

Addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér – ez a közgyűlés alapelve. Fehérvárnak nincs adóssága, és ütemes fejlesztést tud megvalósítani.

A Vízivárosban 2014 óta összesen 1,35 milliárd forint jutott fejlesztésre – folytatta Horváth Miklósné. Épületfelújításra 610, parkolók építésére 421, út-, tér- és járdafelújításra 279, játszótér-felújításra 25 és egyebekre (például szemétgyűjtő ketrecek, labdafogó hálók, kerékpártárolók) 21 millió forint. Az idén eddig összesen 57 millió forintot tudtak költeni a Sarló utcai és a Király sori járdák felújítására, és ebbe az összegbe beletartozik a Király sor 44–49. előtti 40 új parkoló kialakítása is. Az ígéretek szerint a jövő hét végére befejeződnek ott a munkák. A vízivárosi iskolánál még ebben az évben beljebb hozzák a kerítést, és egyúttal kinyitják a teret, kialakítanak egy ragyogó parkot, játszótér és sportpálya épül, valamint újabb 20 parkoló. A Budai úti sorházaknál pedig a járdákat hozzák rendbe.

Horváth Miklósné és Bozai István városgondnok vetített képeken mutatta be tételesen az út-, tér- és járdafelújításokat, valamint a parkoló építéseket (2014-től összesen 981 új parkolót alakítottak ki a városrészben).

A városrészi fejlesztésekre tudatosan fókuszál a képviselő-testület – hangzott el a vízivárosi lakossági fórumon
Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A várost állami és európai uniós forrásból, valamint a település saját bevételeiből tudják működtetni és fejleszteni. Székesfehérvár nagyváros, számos szakmacsoport tudása és munkája szükséges ahhoz, hogy mindig többre és jobbra jussunk. Nagyon fontos, hogy a városrészekből mindig érkezzen impulzus, és ebben a helyi képviselők szerepe elsődleges. Parkolót építünk, kátyúzunk, fát ültetünk: mindez szakpolitikai kérdés és feladat – mondta el a többi között hozzászólásában Cser-Palkovics András polgármester.

– Fehérvár a mi közös városunk, ide köt bennünket minden, ez a mi közös otthonunk. A városrészenkénti fejlesztésekre tudatosan fókuszál a közgyűlés, mindenki számára meghatározó, hogy a közvetlen lakókörnyezetében történik-e előrelépés. A kis dolgok helyben a legfontosabbak, boldogabbak vagyunk tőlük, én pedig egy mosolygós, kedves városban szeretnék élni a jövőben is – tette hozzá Cser-Palkovics András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában