Nem csak a 20 éveseké a világ

2022.10.23. 08:23

Egész napon át az időseké volt a fülei sportcsarnok

A kedves meglepetésnek szánt idősek napi vendégségre 172-en kaptak meghívót a szombati nyugdíjas partira.

Hajdú Marianna

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

A Fülei Nyugdíjas Egyesület a Fülei Önkormányzattal és a Fülemüle Óvodával karba öltve különleges nappal lepték meg a település 65 év feletti lakosait. Egy egész naposra tervezett összejövetelnek a helyi sportcsarnok adott otthont, nem véletlenül. Ekkora létszámmal csak itt fértek el. A szervezők mindenkiről gondoskodtak. Akinek segítség kellett a helyszínre jutáshoz, azért az önkormányzat kisbusza állt a rendelkezésükre. A csarnokban gondosan előkészített asztalok várták a meghívott vendégeket.

Fotós: Nagy Balázs

Az ünnepelteket Kovács Katalin, az Éltető Napsugár Fülei Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntötte. Ahogy említette, szépkorúnak, idősnek lenni azt jelenti, hogy az ember gazdag tapasztalattal, bölcsességgel, sokszor talán betegségekkel, de humorral és büszkén éli az életét.

– Önöknek köszönhetjük, hogy van múltunk, van jelenünk, és lesz jövőnk. Minden egyes szavukkal, a tapasztalatuk átadásával taníthatnak minket, sokat segítenek nekünk, hogy mi is jobbak legyünk és megtanuljuk mindazt, amit önök már tudnak.

Fotós: Nagy Balázs

A közös éneklés után Kiss Róbert polgármesterrel köszöntötték a Füle legidősebb polgárait, Földesi Istvánné Erzsikét, aki 89 éves, a 83 éves Csörgő Istvánt, majd délután megérkezett a 88 éves Rózsa Lajos is, akit szintén felköszöntöttek.

Az ünneplőket az óvoda Süni és a Mókus csoportja örvendeztette meg műsorával, amely nagyon meghatóra sikerült, hiszen a kicsik egy része most szerepelt először. Műsoruk végén kis kosarukból papírszívek kerültek elő, ezzel a maguk díszített meglepetéssel ajándékozták meg a nyugdíjasokat. Az idősek meghatottságát mi sem mutatta jobban, mint a szemekben megjelent könnycseppek.

Fotós: Hajdú Marianna / FMH

Az egyesület tagjai közül is a színpadra álltak. Ketten a nyugdíjas induló versüket olvasták fel, majd ketten színjátékot adtak elő. Volt, aki egy kis verssel készült.

Az ebéd adott lehetőséget egy kis szusszanásra. A gulyásleves, sütemények és a kávé után az Orfeum Operett Musical Társulat lépett fel Úrkútról. Egyórás műsorukkal feldobták a hangulatot. A jó hangulat kitartott egészen délutánig. A műsor után még sokáig beszélgettek, de aztán eljött a búcsúzás ideje. Szépen lassan hazament mindenki, kipihenni az egész napos ünneplés fáradalmait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!