Kosárlabda

2014.05.17. 08:10

Egy királyi meghívás - München után Madridban jártak a fehérváriak

Az U17-es kosárlabda Szent István Kupát követő riportunkban Molnár Tamás, a kupa ötletgazdája és egyik fő mentora elmondta, a kupának várhatóan lesz utóélete. Akkori ígéretére hivatkozva kerestük meg és kérdeztük a fejleményekről.

Matók János

Fehérváriak a Bernabeu Stadion gyepén a Real Madrid-Valencia meccs után

- Az elmúlt pár hónapban sok minden történt. Voltak negatív, de pozitív fejlemények is. A negatívakról nem kívánok beszélni, fektessünk hangsúlyt a pozitív történésekre - kezdte Molnár Tamás.

- A kupára meghívott csapatok, a visszajelzések alapján pozitívan vélekedtek a kupa szervezettségéről és színvonaláról.  Ez mindenképen örömhír.  Nekünk szervezőknek a legnagyobb megtiszteltetés Székesfehérvár polgármesterének Köszönő szavai voltak, valamint az MKOSZ elnökének és főtitkárának elismerő levele. Ez is közre játszott abban, hogy a márciusi női Magyar Kupa döntőt Székesfehérvárra sikerült hozni.

Másik fontos hozadéka a kupának a kapcsolat. Áprilisban Németországban jártunk, ahol a Bayern München utánpótlás akadémia vendégei voltunk. Az ott folytatott megbeszéléseken elhangzottakkal kapcsolatos szervezési munkák folyamatban vannak, de nem szeretnék elébe menni az eseményeknek. Elöljáróban elmondható, hogy egy hosszú távú kapcsolat kiépítése van folyamatban!

A Real Madrid - Valencia rangadón felsorakozik a két csapat

-  Real Madrid?

- Mielőtt a Real Madridról beszélnék, fontosnak tartom megemlíteni a szerb és  horvát vonalat, hisz a tornán résztvevő európai szinten is magasan jegyzett csapatok vezetőivel tudtuk felvenni a kapcsolatot, és mind Belgrádba, mind pedig Zágrábba meghívásunk van további tárgyalásokra,  egyeztetésekre.  A szerb kapcsolat kialakításában nagy segítségünkre volt Szinisa Szavovics aki a most befejeződött szezonban a fehérvári utánpótlásban dolgozott. Fontosnak tartom azt is elmondani, hogy a müncheni látogatáson a kosárlabda mellett a labdarúgó akadémiák felépítését is megnéztük, melyen Balogh Tamás  Videoton FC képviseletében vett részt. Real Madrid: 5 napot töltöttünk Madridban, ahol részletes betekintést kaptunk a kosárlabda, valamint a labdarúgó akadémia életébe.  A kosárlabda akadémia elnöke Alberto Angulo részletesen bemutatta az akadémia felépítését, annak működését. Megismerhettük a napi feladatokat a legapróbb részletekig. Összefoglalva annyit tudok mondani tanulságos volt. Az ott kapott anyagok feldolgozását végezzük. Külön szeretném kiemelni az MKOSZ támogatását, Külön köszönetemet  Bodnár Péter főtitkár Úrnak. Azt gondolom, gondoljuk, hogy a kint tapasztaltak, már közép távon hasznosíthatóak lesznek itthon is.

-   A látottak alapján mit gondolnak min kell változtatni, van e realitása, hogy a jövőben utánpótlás szinten megkezdjük a felzárkózást Európa elitjéhez?

- A kérdés jogos és a válasz sem nehéz. Mint mondottam, a kapott anyagok feldolgozását végezzük. Annyit elmondhatok, nem ördöngösségeket fogunk mondani,  rendszereket.

A fehérváriak a Real Madrid - Zaragoza kosárlabda meccset is megnézték

-   Beszéljünk a fociról!

- Az akadémia működését felépítését Balog Tamás barátom tanulmányozta, erről ő fog „úti jelentést” készíteni a Videoton FC részére. Ami a felnőtt mérkőzést illeti, meghatározó élmény volt számunkra a Bernabeu Stadionban, 85 ezer szurkolóval együtt nézni a Valencia elleni rangadót, ami 2-2 es döntetlennel zárult. Előtte a Real Madrid-Zaragoza kosármeccsre kaptunk meghívást madridi vendéglátóinktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!