13°
16°
13°

Az alapszakasz utolsó meccsén a Szeged vendége az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - Az élvonalbeli, férfi kosárlabda bajnokság záró fordulójában a TLI-Alba Fehérvár a Naturtex-SZTE SZEDEÁK vendége Algyőn, szombaton este, 18 órakor.

Ilyen volumenű kosármeccset még nem rendeztek a csongrádi megyeszékhelytől tizenöt kilométerre található településen. Sőt, kosármeccset sem nagyon, a nagyközség sportrajongói a kézilabdára vannak berendezkedve. A helyi együttes a honi NB I/B-ben vitézkedik, a keretében olyan, korábbi válogatott sztárokkal, mint a balszélső Vadkerti és a beállós Herbert. A helyi általános iskola tornaterme – amit a közelmúltban átépítettek, immár illik rá a sportcsarnok kifejezés – kényszerből lesz az otthona a hétvégén a szegedi kosarasoknak. Ugyanis a Pick Szeged férfi kézisei Bajnokok Ligája derbit vívnak vasárnap este, immár kieséses rendszerben a német THW Kiel ellen, márpedig a meccsre való felkészülés két napot vesz igénybe. A parkettre a BL-ben mindenütt használt borítást kell aprólékos munkával lehelyezni, továbbá a mérkőzést megelőző napon nem árt edzéslehetőséget biztosítani az ellenfélnek. Így a szombati, szegedi meccs ugrott, ezért esett a választás az öt és fél-ezres lélekszámú településre. Miután komoly hagyományai nincsenek a palánkok világának, a kosarasok illetékesei mindenki számára ingyenessé tették az alapszakaszt záró találkozó megtekintését.

A szerdai mérkőzésen Markovic Luka (a labdával) remekül szállt be a kispadról, 16 pontig jutott

A Tisza-partiak a hétközi fordulóban remekeltek, hatalmas meglepetésre, 86-77-re nyertek Szombathelyen, a pár nappal korábban a Fehérvárt verő Falco KC otthonában. A vendégek két vezére a 28 pontos Andrija Ciric és a 23 egységig jutó Anthony Tucker volt. Rájuk kell leginkább figyelni a hétvégi derbin is. Az már korábban eldőlt, hogy a középszakaszban az alsóházban szerepelnek, a MAFC, a Nyíregyháza és a Jászberény társaságában. Az alapvető célt elérték, nem kell a bennmaradásért harcolniuk, erre a tabellát záró Jászberény és Nyíregyháza kényszerül. A szegediek 8 győzelemmel és 17 vereséggel állnak a 11. helyen, a fehérváriak fordított mérleggel, 17 sikerrel és 8 kudarccal, a 4. pozícióban.

Az is eldőlt napokkal ezelőtt, hogy a TLI-Alba biztosan tagja a felsőházi ötöknek. Ha nyer Algyőn, gond nélkül megőrzi jelenlegi pozícióját, ami a tavalyi 9. hely tükrében kimondottan biztató a bajnokság jelenlegi szakaszában. Albás vereség esetén mindössze a Körmend előzhet, más nem.

A székesfehérváriak a szegediekkel a 13. fordulóban találkoztak a Gáz utcai csarnokban, a vendégek nem sok vizet zavartak, a vendéglátók 107-74-re győztek, Chery 22, Spurlock 20, Pearson 15 pontig jutott, a túloldalon Ciric 15, Molnár 14, Brkic és Armelin 13-13 pontot szorgoskodott össze. A házigazdák villámrajtot vettek, az első negyedet követően már 33-17 állt a táblán, a Fehérvár az összes játékrészt magabiztosan nyerte. Hazai pályán általában átrohannak az ellenfeleken Dzunic Branislav tanítványai, ám idegenben néha bizony dadog a kék-fehérek játéka. A szakvezető érthetően bízik abban, hogy elhozzák a bajnoki pontokat Algyőről.

– A szerdai, Nyíregyháza elleni bajnoki álmosan kezdtünk, a második negyedben sikerült összeraknunk a védekezésünket, a folytatásban kimondottan játszottunk. Fontos volt, hogy a kispadról beszállók minőségi játékkal jelentkeztek. Bízom abban, hogy a szombati mérkőzés után is mi örülhetünk – közölte a TLI-Alba vezetőedzője.


Legolvasottabb

1
„Lecsóőrültek” a trónon, megkoronázták a lecsókirálynőt
2
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
3
Autótűz Székesfehérváron
4
Ittasan vezetett, átszakította a szalagkorlátot
5
Így parkoltok Ti, Fejér megye!
V. Varga József
vb-selejtező / 12 perce
A dánok egy félidőt hagytak női labdarúgóinknak
A magyar női labdarúgó-válogatott Gyirmóton 6-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes dán csapattól a világbajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén kedden.
Gyász
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
/"Megállt a szív, megállt a kéz, nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, mert szerettünk nagyon . . ."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MIKLÓS JÓZSEFNÉ* *szül. Varga Anna* Seregélyes-Szőlőhegyi lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. 09. 21-én 14 órakor lesz a Seregélyes-Szőlőhegyi temetőben. A gyászoló család
/"Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves szerettünk, Isten veled!"/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk *FEHÉR ANNA* 2017. szeptember 6-án, 65 évesen elhunyt. Szeptember 22-én a Fecskeparti temetőben 12 órakor búcsúzunk tőle. Gyászolják: gyermekei Gábor, Ani, unokái Richi, Szandu és veje Bala, valamint rokonai és barátai
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *LAURINYECZ FERENCNÉ* *(Marika)* életének 79. évében örökre megpihent. 2017. szeptember 23-án 11 órakor az Agárdi temetőben veszünk tőle végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család
akár a szimfónia / 24 perce
Október elejétől új darabbal hódít a Thália Színház
Vál-völgyi kalandok / 49 perce
A felcsúti kisvasúton utazott az EP-delegáció
Zsohár Melinda
filléres praktikák / 1 órája
Ragyogni fog otthona ezektől a természetes tisztítószerektől
Diófa / 1 órája
Vandál csonkítás vagy szakszerű gallyazás történt Sárpentelén?
Farkas Andrea
különlegességeket kóstolhatnak / 2 órája
Temérdek finomság várja a nyíregyházi fesztiválra látogatókat
Foci / 2 órája
A megyei III. osztály e heti meglepetése a Söréd győzelme a listavezető otthonában
Káldor András