Kosárlabda

2015.02.03. 16:45

A Műegyetem ellen az Alba csapata

Székesfehérvár - Szabadnapja után, szerdán ismét bajnoki meccsen lép pályára a TLI-Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapata: Székely Norbert legénysége a MARFC vendége lesz. Az Alba új légiósának, Augustus Gilchristnek a játéka még kérdéses.

Matók János

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának a 21. fordulójában, a tabellán 12. MAFC a 7. helyen álló TLI-Alba Fehérvár csapatát fogadja. Bár nagy a különbség a felek között, már csak a tradíció miatt nem lebecsülendő ellenfél a műegyetemi gárda - írta az albakosar.hu.

Az 1897-ben alapított MAFC kosárlabda-szakosztálya 1934-ben már részt vett a magyar bajnokságban. Mi több, a következő két kiírást meg is nyerte, később pedig öt további bajnoki címet gyűjtött be. A hétszeres elsőség rekord a jelenlegi mezőnyben, persze nem a közelmúlthoz kapcsolódik: utoljára éppen negyven éve, 1975-ben akasztottak aranyérmet a MAFC kosarasainak nyakába.

Tíz évvel később még ezüstérmet nyert, majd megkezdődött a lassú hanyatlás, párhuzamosan a férfi szakág fővárosi teljes visszaesésével. A MAFC, most újonc létére elért már néhány figyelemre méltó eredményt. A Jászberény, a Nyíregyháza és a Zalaegerszeg legyőzése mellett ide tartoznak horrorisztikus végjátékban vagy épp hosszabbításban elveszített hazai meccsei: a Kaposvár és a Falco is hálát adhatott az égieknek, hogy az utolsó pillanatban megnyerte veszni látszó mérkőzését a Gabányiban.

A múlt héten, meccs híján edzéseken építhette tovább csapatát Székely Norbert, az Alba vezetőedzője. most azonban gyors egymás utánban kétszer is pályára lépnek a fiúk. A fővárosi mérkőzést a vasárnapi, Szeged elleni hazai bajnoki követi, akárcsak ősszel, ezúttal is ez az a szakasza a szezonnak, amikor lendületet vehet az Alba a további, újabb nehéz feladatok előtt. Kedden az még nem volt biztos, hogy a fehérváriak új légiósa, a Bolognából érkezett Augustus Gilchrist játszik e a meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!