Kosárlabda

2013.02.17. 21:38

A dudaszó pillanatában győzött az Alba Regia SC U18-as csapata

Az U18-as férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásának az első fordulójában az Alba az utolsó pillanatban dobta be a győztes találatot a Paks ellen.

Matók János

Az U18-as férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásának az első fordulójában:

Alba Regia SC-Paks 80-79
(15-20, 9-17, 25-24, 31-18 )

Az Alba Regia összeállítása: Szelény D., Koncz P. 27/3, Varga M. 5/3, Senkár l. 12/3, Fülöp G. 2, csere: Czimer M. 7/6, Abu M. Patrik., Maár B. 2, Keller I. 20/9, Kelemen B., Fodor A. 5.

- A rájátszás első hazai mérkőzésén örülhettünk, hogy játékra készen felépülve jelentkezett Keller Iván, centerben viszont sajnos sérülés miatt Kelemen Bálint hiányzott, a két térdsérültünk Füzy és Czirbus még mindig maródi. Ha lehet a végével kezdenénk: elég egyszer vezetni, pont a lefújás pillanatában. A mérkőzés folyamán háromszor is adtunk 12-14 pontos előnyt ellenfelünknek, így mindig vissza kellett kapaszkodni és ez sok energiát emésztett fel.

Az első félidőben pontatlanul dobtunk és gyengén védekeztünk, a paksiak kihasználták magassági fölényüket és két felnőtt keretben szereplő játékosukat nem tudtuk tartani. Fordulás után mintha varázsütésre megváltozott a dobáspontosságunk, a harmadik negyedben többet dobtunk mint az első félidőben. De így is tízpontos hátránnyal kezdtünk az utolsó negyedet, ekkor a hosszú sérüléséből visszatérő Keller Iván vitte hátán a csapatot Koncz nagyszerű irányításával. Hét pontnál egy jogosan megítélt fault után még technikai hibát is követtek el a paksiak, Koncz így öt büntetőt dobhatott. Az oldalbedobásból Keller szerzett hárompontossal egyre zárkóztunk fel.

A labdabirtokláshoz faultolni kellett, ám a vendégek csak az egyik büntetőt értékesítették, a lepattanó után sikerült a paksiakra pattintani a labdát. Így az időkérést követően újból oldalbedobással jött a fehérvári csapat. A vendégek az utolsó támadásunkig, amikor is 2 másodperc volt hátra, nem hitték, hogy vesztesen kell hazautazniuk Fehérvárról. Ekkor egy szerencsés majd félpályás hárompontos dobással Czimer talált be kialakítva a végeredmény dudaszóval egy időben. Jó volt látni a fiúk örömét a mérkőzés lefújása után - mondta a találkozó után az egykori válogatott kiválóság, Góbi Richárd, a csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!