Kosárlabda

2015.11.06. 20:36

A végjátékban remekelt, ismét győzött a fehérvári kosárcsapat

Székesfehérvár – A bajnokságban négy győzelemmel és két vereséggel álló TLI-Alba Fehérvár a fordított mérleggel rendelkező pécsieket fogadta.

Horog László

A hazaiak az első négy dobásukat elrontották, a vendégek gyorsan el is léptek hét ponttal, Spurlock közelről végre betalált, majd két büntetőjét is értékesítette, azonban Walker triplájával és Horti duplájával megint távolodtak a baranyaiak, 4-9. Semmi nem sikerült a vendéglátóknak, Spurlock bátran tüzelt, de eredménytelenül. A kezdőként pályára lépő Filipovicsot Markovic váltotta, azonban a pontokat nem ő dobta, hanem Lóránt és Chery. Popadic hárompontosai nyomán 12-18 állt az eredményjelzőn, Branislav Dzunic kikérte első idejét. Markovic betalált, ezt tette Walker is. Chery hármasával csökkent a különbség, Markovic révén pedig egészen közel jött az Alba, 19-21. De az öröm nem tartott sokáig, megint a déliek domináltak, elléptek hat ponttal, az első játékrészt Spurlock triplája zárta, 24-27. Lórántot Csorvási váltotta centerben, Spurlock beköszönt közelről és távolról, ezzel átvette a vezetést a házigazda (29-27), a meccsen először. A pécsiek szakvezetője, Csirke Ferenc pedig időt kért. Chery helyett Simon érkezett a parkettre, Walker pontjaival megint megugrott a PVSK, Spurlock a triplát bedobta, de a büntetők közül csak az egyiket, viszont Tóth passza nyomán hatalmasat zsákolt, 38-38. Simon helyett visszatért Chery, azonnal vállalkozott is, eredménytelenül. Walker már a 20. pontját szerezte, két, villámgyors tripla nyomán (38-43), ismét időt kért Dzunic. Chery nem kiugró magassága ellenére labdát szerzett a saját palánkjánál, majd az akciót maga fejezte be. Halász pontjaival alakult ki meglepetést jelentő a félidei eredmény, 40-46.

Két perc alatt 9-0-s rohammal kezdett a Fehérvár, Csirke időkérésben látta a megoldást. Tartotta hárompontos előnyét a házigazda, sőt, Spurlock betörése nyomán növelte is, majd utóbbi kiosztott egy sapkát a saját palánkjánál és labdát is szerzett, vezérletével fordított a TLI-Alba, 56-48. Walker mértani pontosságú hármasaival tartotta a lépést a Pécs, szerencsére nem csak ő volt eredményes kintről, Chery is, 66-61. A negyed zárása előtt Dzunic magához rendelte tanítványait és Simont küldte pályára Chery helyett. Walker folytatta a termelést, Csorvási ellen pedig két, véleményes szabálytalanságot ítéltek a bírók. Horti kiszállt, begyűjtötte ötödik hibáját, Myles zsákolt (70-65), az addig hibátlan Walker pedig hirtelenjében elrontott két távoli dobást. Az Alba mégsem tudta leszakítani a Pécset, azonban a végjátékban Lóránt és Csorvási palánk alatti, valamint Myles kinti pontjaival végül magabiztosan nyert a házigazda, 91-72.

TLI-Alba Fehérvár – PVSK PANNONPOWER 91-72 (24-27, 16-19, 26-15, 25-11)

Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum, 1800 néző, Vezette: Győrffy, Frányó, Minár

Fehérvár: CHERY 19/6, Filipovics, MYLES 18/3, SPURLOCK 20/9, LÓRÁNT 16/3, csere: Markovics 5, Supola 7/3, Csorvási 6, Simon B., Tóth P. Vezetőedző: Dzunic Branislav

PÉCS: WALKER 30/18, Csabay, POPADIC 17/6, Harazin 4, Horti 4, csere: Bíró 3, HALÁSZ 8/3, Bödör 6, Antóni. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!