Kosárlabda

2014.03.25. 17:00

Az Alba Fehérvár szerdán este a Paks vendége

Székesfehérvár - Szerdán 18,30-kor Pakson lép pályára az NB I-es kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszában az Alba Fehérvár. Supola Zoltán szerint fő a győzelem, de a jó játék is kell.

Matók János

Egy roppant fontos összecsapás vár az Alba Fehérvárra szerdán 18,30-tól Pakson: a bajnokság felsőházi középszakaszának az eddigi két mérkőzésén Supola Zoltánék egyaránt vereséget szenvedtek, így a játékosok nagyon jól tudják, hogy a negatív mérlegen javítaniuk kell.

- Az alapszakaszban oda-vissza verték egymást, így döntetlen a mérlegük. Kinél lesz az előny szerdán?

- Az nem kérdés, hogy Pakson nagyon nehéz nyerni, de azon leszünk, hogy idegenben győzzünk - mondta a bajnoki címvédő játékosa.

- Mit kell tenni ezért?

- Sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint a legutóbbi két mérkőzésen. Vezetőedzőnk, Carlos Frade is azt sulykolja belénk az edzéseken, hogy a befektetett munkának meg kell térülnie. Nagyon reméljük, hogy ez a folyamat Pakos kezdődik el.

- Az öltözőben beszélnek egymással a problémáról?

- Persze, és természetesen próbálunk megoldást találni. A Sopron ellen sajnos semmi sem sikerült, s ennek mi sem értettük az okát. Főleg azért nem, mert az edzéseken sokkal jobban játszunk, mint az éles mérkőzéseken. Carlos is állandóan azt mondja, csináljuk tovább, ne csüggedjünk, ne keseredjünk el, pozitív irányba fordulnak a dolgok.

Supola Zoltán (balra, fehérben) is tudja, hogy létfontosságú lenne az Alba Fehérvár győzelme  Fotó: Koppán Viktor

- Ugye tudják, hogy a szurkolók többet várnak.

- Igen, tisztában vagyunk a szurkolóink elvárásaival, s azzal, hogy nekik is bizonyítanunk kell. Jó játékkal és győzelemmel szeretnénk megörvendeztetni őket a paksi rangadón. Igaz, az alapszakaszban idegenben kikaptunk tőlük, de abból nem is lehet kiindulni, hiszen a csapatunk állománya megváltozott, persze náluk is vannak új játékosok.

- Tehát csak a győzelem, semmi más nem számít?

- Nem sportemberek lennénk, ha nem ez járna a fejünkben. A vereséggel természetesen nem foglalkozunk, mert ellenkező esetben az nem tenne jót a fejekben. Nem a kincstári optimizmus mondatja ki velünk, hogy nyerni akarunk.

Mit lehet kívánni a mérkőzés előtt? Elsősorban azt, hogy az Alba Fehérvár az oroszlánbarlangban győzze le riválisát, s ezzel ne maradjon továbbra is siker nélkül a középszakaszban. Mert nem lenne jó, ha a bajnoki címvédő túlságosan is lemaradna a felsőház élmezőnyétől. Persze, nem szabad idő előtt megkongatni a vészharangot, de több hibát lényegében már nem engedhet meg magának a csapat. A szurkolók ezt is elvárják a fiúktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!