Kosárlabda

2009.12.01. 08:54

Cseh triplazápor

Székesfehérvár - Hétfőn este az Albacomp kosárlabdacsapata a cseh BK Prostejov legénységét fogadta a Közép-Európa Kosárlabda Liga második mérkőzésén, és vereséget szenvedett.

Silye Sándor

Ha nemzetközi kupameccs, akkor lassan gyülekeznek a nézők. Nem volt ez másképp most sem. Szercsko Szekulovics szerint hazai pályán győzni akarnak, hiszen jó formában van a csapat. Úgy vélte, ha kevés labdát adnak el, és a lepattanókkal is rendben lesznek, nem lesz gond. A másik oldalon magyaros neve ellenére is inkább angolul beszélő Peter Balinth elmondta, a védekezés a fő erősségük,  dobásaik a pillanatnyi formának, hangulatnak megfelelőek, de persze győzni jöttek Székesfehérvárra, hiszen ők is jó passzban vannak.
Hanga két bedobott büntetőjével kezdődött az egész, Slezas triplája jelentette a folytatást. A cseheknél a litván Slezas jeleskedett, csapatának ő szerezte valamennyi pontját az első tízből, az Alba valamennyi játékosa szerzett pontot 4 perc alatt, bár Banks kiemelkedett 9 pontjával.
 A vendégek triplákkal operáltak, s náluk volt a lépéselőny öt perc után. Hanga dobta a 9. percben az első hazai távolit, de ennek ellenére mélyült a különbség: a szakasz végén már nyolccal vezetett az ellenfél. A kis szünet után sorra jöttek be az ifjak, úgy tűnt, Szekulovics mester komolyabban gondolta azt, hogy azok játszanak, akik amúgy kevesebb időt töltenek a parketten a bajnoki mérkőzéseken. Egyre nagyobb lett a különbség, bár voltak apró örömök, mint Antal szépséges triplája, Farkas mesteri duplája. Kicsit élénkebb is lett mindjárt a lelátó népe, egy-egy szép villanásnál  mint Hanga zsákolása  szólt is a taps... Persze messze a csapat előtt járt az ellenfél még akkor is, ha 7 pontot ledolgozott a hátrányából az Alba, de a nagy szünetre megint 13 volt oda. Azért, mert a Prostejov játékosai 86 százalékos pontossággal dobták a triplákat (!), igaz, a közelit csak ötvenkilenccel...
A hazaiak kísérletei sem voltak pontatlanok, az 55 százalékuk egészen jó volt, a büntetők 62 százaléka viszont rossznak mondható.
Térfélcsere után rosszul kezdtek a fehérváriak, de ezt már nem látta mindenki, hiszen a félidőben néhányan hazamentek. Egy híján húsz volt a Prostejov javára, tény, a látogatók motiváltan, lelkesen játszottak. Lee kosara volt az első albacompos találat a 4. perc elején. Az ULEB-kupa győztes Slezas villogott továbbra is,  egyszerűen nem lehetett mit kezdeni a csehek  triplazuhatagával. Jobban dobtak, több pattanót szedtek a Prostejov játékosai, amíg az Albacomp kosarasai visszafogottak voltak. A 33. percben az öt ifjú magyar volt a parketten, most is ekkor csökkent a különbség. A végén néhány eladott labda után nagy vereség lett a vége, szombatig nagyot kell javulni!

Albacomp-BK Prostejov 83-99 (22-30, 20-24, 25-29, 16-16)

Székesfehérvár,  1000 néző, vezette: Hartyáni, Győrffy, Frányó.
 Albacomp: Simon 9, HANGA 213, Radovics 1, Lee 153, Banks 11, csere: Toya 2, Bódi 6, Antal Sz. 33, Farkas 4, Madár 2, Keller 9, Fodor, vezetőedző: Szercsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.
BK Prostejov: Skibniewski 93, SLEZAS 216, PRÁSIL 1612, Hyzy 8, Chan 6, csere: LANDRY 20, VEIKALAS 146, Tóth 53, Lesko, Krakovics, Bratcsenkov, vezetőedző: Peter Balinth.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 6-2, 7. perc: 16-19, 12. perc: 22-35, 16. perc: 33-41, 22.perc: 42-60, 26. perc: 51-67, 34. perc: 77-89, 38. perc: 81-95.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!