a tizennegyedik a megyében

2018.12.21. 07:19

Megnyílt az új kormányablak

A vasútállomás Béke téri épületében megnyílt a város harmadik, a megye tizennegyedik kormányablaka december 14-én, a Fejér Megyei Kormányhivatal és a MÁV Zrt. együttműködése eredményeként.

F. M. Kormányhivatal

A nemzeti színű szalagot Törő Gábor országgyűlési képviselő (b), dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Bíró Attila helyettes államtitkár, dr. Homolya Róbert elnök- vezérigazgató és Dancs Norbert járási hivatalvezető vágta át

Fotó: ÖKK

Az új integrált ügyfélszolgálat létesítésével az volt a szándékunk, hogy a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében élők, az itt munkát vállalók és az átutazók gyorsabban, és az igényeikhez jobban igazodó feltételek között intézhessék ügyeiket – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője. Hozzátette, a megyében működő kormányablakok jól képzett szakemberei tavaly több mint félmillió ügyfelet fogadtak. Az új kormányablakban 152 négyzetméteren 6 munkaállomás és 1 fotófülke várja az ügyfeleket, akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhül a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

Immár a vasútállomáson is működik kormányablak
Fotó: MÁV

Az elkövetkező évek fejlesztései során, az intermodális központ megvalósulásával a terület forgalma jelentősen növekedni fog, így – nem nehéz megjósolni – ezzel együtt a kormányablakhoz fordulóké is – emelte ki dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármester, aki köszönetet mondott mindhárom városi kormányablak munkatársainak a hozzájuk fordulók szakszerű segítéséért.

Törő Gábor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kormányablakok legfontosabb feladata az ügyfelek, a polgárok gyors és pontos kiszolgálása. Így az új kormányablak megnyitásával egy újabb lépést tettünk a családok érdekeinek képviseletéért is. Az „Állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat fejlesztési program” elnevezésű projekt keretében alakítja ki a MÁV Zrt. – az állomási szolgáltatások részeként – a kormányablakok hálózatát. A beruházás európai uniós forrás bevonásával valósult meg. Az állomáson olyan valódi közösségi tér jött létre, ahol az emberek a számukra fontos szolgáltatásokat utazásaik során is könnyen elérhetik, ezáltal sok időt takaríthatnak meg – erről dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szólt az eseményen.

Az országban jelenleg 296 kormányablak működik. Ez a magyar közigazgatás egyik sikertörténete – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki hozzátette: „kívánom, hogy ez a kormányablak legyen méltó találkozási pont a szolgáltató állam és az itt élő polgárok között”.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Spányi Antal megyés püspök is.

A nemzeti színű szalagot Törő Gábor országgyűlési képviselő (b), dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Bíró Attila helyettes államtitkár, dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató és Dancs Norbert járási hivatalvezető vágta át
Fotó: ÖKK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!