itt a tavasz!

2019.03.01. 06:00

Az elrendelt idő

Reggel egyre nagyobb derűlátással húzzuk félre a függönyt, bízva abban, hogy a télutó borúsan szürke tekintete helyett a tavasz néz ránk mosolygósan, csillogó szemmel. Egészen más úgy indulni a napnak, hogy „hurrá, tavasz van”, mint ha arra gondolnánk: „mikor lesz már vége”.

Simon László

Simon László

Ki tudja, miért van ez? Éppen elég időnk lett volna már megszokni, hogy a tél ugyanúgy az élet része, mint a tavasz, és tetszik, nem tetszik, úgy járunk a legjobban, ha hóban, fagyban, szürkeségben is derűsen kezdjük a reggelt.

Persze miért is csodálkozunk, az Írás is úgy tartja, hogy mindennek rendelt ideje van, a pihenésé nyilván a tél...

Pihen az ég, a föld, pihennek a fák, az előző esztendő munkái a kertekben és szántóföldeken bevégeztettek, az új év feladatai pedig még váratnak magukra.

Az utolsó téli napokon aztán sorra vesszük a teendőket; a fészer tetejét, a konyhai festést, a kertben a fákat és a bokrokat… Végig gondoljuk, mire lesz szükségünk; mi kell, mi hiányzik, mit tudunk magunk, mihez kell segítség, mit kell másképp, mint eddig. Ilyesmi történik most mindenütt. A kormányhivatalban elemezzük a múlt évi tapasztalatokat. Készítjük a terveket, hogyan újíthatjuk meg az ügyfeleink számára új tartalmakkal azt a követelményt, gondolkodásmódot, hogy: „Miben segíthetünk?”

A gondos tervezés persze annyit ér, amennyit valóra váltunk belőle. Hiszen az Írás arról is szól, hogy megvan az ideje a vetésnek, és megvan az ideje az aratásnak, de azt nem olvashatjuk benne, hogy az előbbi elhagyható lenne…

Könnyebb valóra váltani terveinket a tavaszi napfényben. Végre kitárhatjuk az irodáinkban az ablakokat! Az ügyfél türelmesebb, az ügyintéző szakemberünk még gyorsabb, még barátságosabb, új lendülettel dolgozunk.

Simon László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!