kamarai eskütétel

2017.12.15. 12:04

Esküt tettek a kormányhivatal jogtanácsosai

A Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai kedden délután a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara épületében mondták el a kamarai eskü szövegét. A tizenegy munkatárs további munkavégzéséhez 2018. január 1-től szükségesé válik a kamarai jogtanácsosi/jogi előadói nyilvántartásba vétel.

F. M. Kormányhivatal

2018. január 1. napján hatályba lépő új jogszabályok jelentősen átalakítják a Kormányhivatal jogi képviseletének rendszerét, valamint megszüntetik a korábbi jogtanácsosi rendszert.

dr. Gálicz Boglárka, dr. Nagy Nóra, dr. Petrin László, dr. Mikó Péter, dr. Simon Katalin és dr. Szabó Kálmán Fotó: F.M. Kormányhivatal

Kormányhivatal képviseletét egyes perekben már csak kamarai jogtanácsosként láthatják el a munkatársak, ehhez azonban szükséges, hogy a területi ügyvédi kamarába nyilvántartásba legyenek véve.

dr. Mikó Péter a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöke Fotó: F.M. Kormányhivatal

A kamarai integráció azokat a jogtanácsosokat érinti, akik polgári bíróság előtt járnak el olyan perekben, ahol a jogi képviselet kötelező, illetve, akik okiratok ellenjegyzését végzik.

dr. Mikó Péter és dr. Szabó Kálmán Fotó: F.M.Kormányhivatal

A kamarai jogtanácsos az ügyvédi tevékenységet munkaviszonya (állami tisztviselői jogviszonya) keretei között kizárólag a munkáltatója, mint ügyfele számára gyakorolja, egyébként ügyvédi tevékenységet nem láthat el – mondja ki a törvény.

Esküt tesznek a jogászok. Fotó: F.M.Kormányhivatal

Jogi képviseletet a kamarai taggá váló jogtanácsos a nyilvántartásba vételt követően csak a Kormányhivatal, mint munkáltató részére láthat el jogviszonya alapján.

dr. Végh Alíz, dr. Bella Ferenc és dr. Bráth Mária Fotó: F.M.Kormányhivatal

Az ügyvédi kamara tájékoztatása alapján azon állami tisztviselők, akik 2017. október 31-ig benyújtották a nyilvántartásba vétel iránti kérelmet, 2018. január 1-től el tudják látni a kamarai jogtanácsosi jogálláshoz kötött tevékenységeket, akik ezen időpontot követően indítják el a regisztrációs folyamatot, ők elképzelhető, hogy csak későbbi időpontban.

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara a benyújtott elektronikus kérelmek pozitív elbírálását követően 10 fő kamarai jogtanácsost és 1 fő kamarai jogi előadót fogadott a tagjai közé a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai közül.

A kamarai névjegyzékbe felvétel során a kormányhivatali jogtanácsosok is ünnepélyes esküt tettek a többi (összesen 57 fő) Fejér megyei kamarai jogtanácsoshoz hasonlóan 2017. december 12-én az ügyvédi kamara elnöke, dr. Mikó Péter és titkára, dr. Szabó Kálmán előtt.

Az ügyvédi kamara elnöke és titkára kollegiális szeretettel üdvözölte a jelenlévőket az ügyvédi kamara tagjai között, és eredményes közös munkát kívánt minden kamarai jogtanácsosnak és jogi előadónak.

A Fejér Megyei Kormányhivatal részéről kamarai jogtanácsosi esküt tett és az ügyvédi kamarába felvételt nyert:

  • Bráth Mária főosztályvezető,
  • Végh Alíz jogtanácsos,
  • Jeszenszky Tamás jogtanácsos,
  • Simon Katalin osztályvezető,
  • Nagy Nóra jogtanácsos,
  • Borosné Horváth Dóra jogtanácsos,
  • Tiringer Éva jogtanácsos,
  • Szokó Hedvig jogi szakügyintéző,
  • Bella Ferenc jogtanácsos,
  • Petrin László főigazgató
  • A jogi előadói nyilvántartásba dr. Gálicz Boglárka jogászt jegyezte be az ügyvédi kamara.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!