Koncertajánló

2013.09.03. 16:11

Barátságos lesz a lajoskomáromi pincefesztivál

Eddig falunap jellegű és inkább helyi volt a lajoskomáromi Pincefesztivál. Jövőre regionálissá, két év múlva pedig országossá fejlesztenék a rendezvényt a szervezői. Barátságos Fesztivál – ez a mottó.

Kocsis Noémi

Kicsi falu ugyan Lajoskomárom, de nagyban gondolkodik, az elmúlt években a falunappal közös Pincefesztivát ugyanis már az idén sokkal színesebbnek képzelték el szervezői. Köztük Mits Gergő, a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszékének vezetője, az United basszerosa, akit a gyerekkorban ott, pontosabban a közeli Sáripusztán eltöltött nyarakkal rengeteg emlék köt a településhez.

– Az idén még közös lesz a rendezvény a falunappal, de a továbbiakban hasonlót szeretnénk, mint az Etyeki Kezes-lábos, vagy mint Kapolcson a Művészetek völgye.

Mits Gergő azt mondja, Lajoskomáromban minden együtt is van ehhez: hívogató a környék, könnyen megközelíthető a település, a mintegy egy kilométer hosszú pincesor nedűiről nem is beszélve. A szeptember 14-i Pincefesztiválon négy kisebb, egy-egy pince előtti színpadon találkozhatnak a látogatók a hazai könnyűzenei élet jeleseivel. A nagyszínpadon a helyi művészeti együttesek mellett fellép két környékbeli zenekar, a Shadows 69 Memorial Band és a Collins az Ének iskolájában feltűnt Arany Timivel, valamint Tóth Vera – a pincéknél pedig Galambos Dorina és Sárközy Fanni (Mrs. Columbo), az United Pély Barnával, Gájer Bálint és Mihályi Réka, Gerendás Péter, s a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!