Kisláng

2015.02.19. 15:20

Október végére készül el a csatornázás Kislángon

Kisláng - Nagyjából ezer ingatlant érint a kislángi szennyvízcsatornázás: a kedvező időjárás miatt jelenleg is dolgoznak, a belvíz néha azért gondot okoz.

Házi Péter

Hét-nyolc éve várnak a kislángiak arra, hogy megkezdődjön a szennyvízcsatornázás. Különféle társulási verziók után végül a település egyedül, saját szennyvíztisztítóval oldja meg a beruházást - tudtuk meg Rumpler Tibor polgármestertől. A tisztító az úgynevezett téglaházi gödörben kap helyet, ennek építése is megkezdődött, a gerincvezeték lerakásának pedig nagyjából a felénél tart a kivitelező. A jó időjárásnak köszönhetően jelenleg is zajlik a munka, így az ősz végi átadás tarthatónak tűnik, bár a belvíz miatt van olyan rész, ahol most nem tudnak dolgozni.

A gerincvezetékek lerakása nagyjából a felénél tart Kislángon
Fotó: Házi Péter

A házak rákötése a hálózatra májusban kezdődhet, ekkor lesz a tisztító próbaüzeme is. Az önkormányzat segít a házi bekötésekhez szükséges csövek beszerzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!