Kisláng

2015.10.14. 17:14

Elkészült a csatorna Kislángon

Kisláng - Már a lakosság kétharmada rákötött az elkészült szennyvízcsatornára, amelynek hivatalos átadását szerdán tartották.

Házi Péter

- Hosszú évek óta volt szó Kislángon arról, hogy szükség van a szennyvízcsatornázásra, végül 2014 júniusában sikerült a szerződést aláírni. Egy év alatt kiépült a húsz kilométernyi vezeték, s ma már a lakosság kétharmadarákötött a csatornára - emelte ki az ünnepségen Rumpler Tibor kislángi polgármester, aki azt sem rejtette véka lá, többször tűnt úgy, hogy a beruházás meghiúsul, de annak köszönhetően, hogy a projekt támogatásának mértéke 84-ről száz százalékra nőtt, végül sikerült befejezni a fejlesztést.

A kislángiak szennyvízét immár korszerű telepen tisztítják meg Fotó: Házi Péter

Varga Gábor országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy az elmúlt tíz év alatt a megye déli részén sikerült elérni, hogy a kétezer főnél nagyobb településeken mindenütt legyen csatorna.

Kislángon most már minden utca új aszfaltot kapott, a Petőfi, a Béke, az Ady és a Táncsics utca pedig jövő április végéig kapja meg az új burkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!