Kincsesbánya

2016.10.04. 15:00

Betyárjó szüret Kincsesen - A Kiskukták nyerték meg a kolbásztöltő versenyt

Kincsesbánya - Kolbásztöltő versenyt, faluebédet, majd színpompás szüreti felvonulást tartottak a községben. Murányi Mariann beszámolója.

Fejér Megyei Hírlap

Szeptember 24-én betyárjó szüreti vigasságot tartottunk Kincsesbányán. Korán reggel már érkeztek a kolbásztöltő csapatok a művelődési ház udvarára, hogy kiderüljön, ki az ízek mestere.

Az idén különösen nagy lelkesedéssel készültek a versenyzők, a legkülönbözőbb fantázianévvel és ötlettel, recepttel: így alkothatott fantasztikus közösséget a Zártosztály a Csikósok -kal, a Kolbászkák -kal és a SenatoRock -kal.

A komoly, hozzáértő zsűri nagy szakértelemmel kóstolgatta a kisült finomságokat, és első helyezettként a legifjabb csapatot, a Kiskukták -at hirdették ki.

Ebédre meghívtuk a település lakosságát, és szétosztottuk a versenyen készült kolbászokat.

A program folytatásaként azonnal indult a szüreti felvonulás, ahol a rendkívül karakán kisbírónk, Egyed Martin hirdette aznap a törvényt.

Fotó: Piller Andrea

A szőlő elfagyott hetedhét határban, így Kincsesbányán is, de ez nem állhatott jókedvünk útjában. Ostorcsattogástól, patadobogástól volt hangos a falu: hintók, lovaskocsik és nagyon sok betyár, csikós színesítette a felvonulásunkat, akik a legkülönbözőbb településekről érkeztek hozzánk.

Köszönjük!

Harmonikás kísérte nótaszó zengett az utcákon, a gyerekek, felnőttek pedig ezúttal is felöltötték a legnépibb gúnyájukat, és végigtáncolták a falu utcáit.

A lakosság jó szívvel, sok-sok finomsággal kínálta a felvonuló forgatagot.

Szüret napján ismét lobbant a pásztortűz este, amit éjszakába nyúló tánc és dalolás követett.

Kincsesbányán ez a rendezvény is bizonyította, hogy összefogással minden megvalósulhat - zárta lapunknak küldött beszámolóját Murányi Mariann.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!