Kézilabda

2012.05.31. 15:09

Rácalmás vagy Seregélyes lesz a bajnok?

Fejér megye - Lassan befejeződik a Fejér megyei kézilabda-bajnokság. A nőknél a Rácalmás legyőzte a Pázmánd-Gárdonyt, így a Duna-partiak és a Seregélyes esélyes a bajnoki címre.

Matók János

Női felsőházi rájátszás:
Poszi-Rácalmás - Pázmánd-Gárdony 24-16 (15-9)
60 néző, vezette: Kosztend,  Polgár.
Poszi-Rácalmás: HORVÁTH - Gráczerné 2, BUTTY 92, FARKAS 3, CSEPECZ 2, Szemenyei 5, Koncz 1, csere: Baranyi, Pasker (kapusok), Adrián 1, Kálmán, Sárközi 1, Rajki, Nagy.
Pázmánd-Gárdony: Szendreiné - Kőszegi K. 1, Kácsor 2, KŐSZEGI G. 5, Hermanné, TÉNYI 52, Mihály 2, csere: Tóth,  Csicsics 1, Babirák, Szelindi, Kratancsik.

Az előző évi 2. helyezett Pázmánd-Gárdony és a 3. Poszi-Rácalmás között igazi tétmérkőzés zajlott. A tabella állása ugyanis világossá tette, hogy aki itt veszít, az az idei bajnokság 3. helyezettje lesz, a győztes viszont tovább menetelhet a bajnoki címért. Az első percek ismerkedése után a Poszi vette magához a kezdeményezést 3-1-re, majd 4-2-re is elhúzott. Ekkor kiállítással büntették Farkast, a rácalmásiak irányítóját, és felzárkózott a pázmándi gárda (5-5). Ezt követően a hazaiak elsősorban remek védekezéssel és Horváth kapus kitűnő védéseivel megállították a vendégcsapat támadásait, ugyanakkor eredményesen oldották meg az ellenfél kapuja előtti feladatot, aminek köszönhetően a 20. percre már öt gólos előnyre tettek szert (10-5). A félidő hátralévő részében ugyan felváltva estek a gólok, de a rácalmásiak 6-ra tudták növelni előnyüket. A második félidőben a Poszi valamennyi mezőny játékosa pályára lépett, ennek ellenére elsősorban a kiváló védőmunkának köszönhetően nem tudott a vendég csapat közelebb kerülni a rácalmásiakhoz.

A küzdelmes, de sportszerű mérkőzés utolsó perceiben a hazaiak tovább növelték előnyüket, s megérdemelten tartották otthon a két pontot.

Seregélyes PDSK-Bicske TC 22-17 (12-7)
50 néző, vezette: Gahovetz, Tiringer.
Seregélyes: Kerék - Gosztola 3, Réger  1, KASÓ  6, Kovács N. 2, Vizi  2, NAGY  5, csere:  Marosi (kapus),  Csepregi  1, Fenyő 1, Sárközi,  Pap  1.
Bicske: Vatali - Bánóczi, Klupács 3, BALOGH A. 5, Pordán  1, Szabó, Puszta 2, csere: Horváth 1, Bolba, Szalma A., BALOGH K. 5.

Az esélyesebb hazaiak valóra váltották a papírformát.

Női alsóház:
Soponya SE-Martonvásári KSE 18-17 (8-8)
20 néző. Vezette: Besszer, Horváth.
Soponya SE:  HALÁSZ - Kovács R, Szabó, SZŰCS 62, Szolga Péterné 5, Jádiné, Szolgáné D. Elvira 4, csere: KOVÁCS B. 3, Berkesné.
Martonvásár KSE: NAGY - Németh L, Sinka, JÓZSA 6, Sarkadi 4, Németh T. 5, Urschler 1, csere: Záborszki, Láposi.

A végig szoros mérkőzésen a hazaiaknak sikerült megszerezniük a fontos 2 pontot.

Mór-Aba-Sárvíz 18-31 (9-14)
A nagyobb és hatékonyabb lövőerővel rendelkező vendégek meglepték a hazai csapatot, és megnyugtató előnyre tettek szert. A folytatásban, egy hazai rövidzárlatot követően végérvényesen eldőlt a találkozó.
Jók: Spandler, illetve Vadász és Bognár.

Férfi bajnoki eredmény az alsóházban: Seregélyes-Simontornya 26-30.

Hétvégi párosítás a nőknél, felsőház: Rácalmás-Bicske (szombat, 17 óra), Pázmánd-Gárdony - Seregélyes (vasárnap, 17 óra). Alsóház: Soponya-Polgárdi (vasárnap, 10 óra), Martonvásár-Mór (vasárnap, 13 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!