Kézilabda

2014.09.21. 17:45

FKC - DKKA: kemény, jó meccs, fehérvári sikerrel

Székesfehérvár - A Fehérvár KC és a Dunaújvárosi Kohász KA csapatai megyei rangadót játszottak egymás ellen. A fehérváriak győztek.

Silye Sándor

Kemény, izgalmas, változatos női bajnoki kézilabda mérkőzést láthattunk szombaton a megyeszékhelyen. Változatos volt a csata, mert a kétgólos hazai előnyt rövidesen a háromgólos újvárosi öröm követte, ami nem fokozódhatott, mert a hazaiak az első játékrész hajrájában egyenlítettek. A védekezés mindkét oldalon szigorú volt, ám a lehetőségek megmaradtak lehetőségnek. Nyílt volt a találkozó sorsa a szünetben.

Mayer Szabina hat gólt lőtt és válogatott formában játszott

A folytatásban a nagy rohanásban az elveszett labdák, hibák bosszantottak. Sajnálatos esemény: Herr Anita tört az ellenfél kapujára, elejtette a labdát, és a földre esett, ketten segítették le a pályáról.

- Anita sérülése súlyos, elszakadt az Achilles-ina, a héten műtik, a játékára csak a bajokság hajrájában kerülhet sor - közölte a szomorú hírt Bakó Botond. Anitának jobbulást kívánunk, és várjuk vissza! A mérkőzés hajrájában Lackovics lövés közben belenézett valakinek a kezébe, a füle mögött felrepedt a bőre. A vendéglátó a második félidőben elképesztő akarattal nőtt a szintén remeklő ellenfele fölé. Nem ismertek elveszett labdát, a védekezésük bénította a Dunaújváros támadó szándékát, góllövési lehetőségeit. És ott volt Savko is... Mindkét együttes dicséretet érdemel, de megérdemelt a Fehérvár siker.

Vélemények a csata után.

- A válogatottakra voltam kíváncsi, Kiss Éva ma gyengébb volt, Horváth, Bulath nem okozott csalódást, Mayer tetszett a leginkább jelentette ki Németh András női szövetségi kapitány.

- Sokat hibáztunk, ennyi technikai hiba, eladott labda nem fér bele egy mérkőzésbe. A Fehérvár megérdemelten nyert vélte Mátéfi Eszter.

- A csapategység rendben volt, a védekezésünk most is győzelemre vezetett bennünket. Ehhez társult még Savko kiváló kapusteljesítménye mondta Bakó Botond.

Fehérvár KC - Dunaújváros 23-19 (11-12)

Székesfehérvár, 800 néző, vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Fehérvár KC: Kiss CSÁKI 3, HAJDUCH 3, ISHITATE 4, Horváth, Bogosaljevics 1, Kazai 1, csere: SAVKO (kapus), Herr 2, MAYER 6, Tanabe, Becséri 1, Lackovics 2, vezetőedző: Bakó Botond.

Dunaújváros: Triffa Azari, FERLING 4(1), Kamper 4(1), Takács D. 1, BULATH 3, VINCZE 6, csere: Víg (kapus), Sánta, Ács, Takács B., Hosszu, vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Hétméteresek: -, illetve 3/2.

Kiállítások: 6 illetve 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!