Kézilabda

2012.07.09. 18:47

Az alcoás Zsigmond Adrienn Európa-bajnok lett

Székesfehérvár - Európa-bajnok kézilabdázója van az Alcoa FKC női kézilabda-csapatának Zsigmond Adrienn személyében, aki a strandkézilabda Eb-n győztes magyar válogatott tagja volt.

Fejér Megyei Hírlap

A  strandkézilabdázók harmadik ifjúsági Európa-bajnokságán Magyarország harmadszor végzett az első helyen! A grúziai Batumiban megrendezett kontinensbajnokságon az Alcoa FKC játékosát, Zsigmond Vivient is a soraiban tudó magyar válogatott az elődöntőben Oroszországot, majd a döntőben Törökországot legyőzve védte meg bajnoki címét.

Eredmények, elődöntő: Magyarország-Oroszország 2-0 (18-16, 25-16), döntő: Magyarország Törökország 2-0 (15-13, 31-25).

Az Európa-bajnokság végeredménye:  1. Magyarország,  2. Törökország,  3. Oroszország,   4. Norvégia,  5. Ukrajna,  6. Svájc,  7. Grúzia,  8. Örményország.

Közben Csehországban javában zajlik a junior női kézilabda világbajnokság. A magyar válogatott 30-16-ra győzte le a házigazda Csehországot a  nyolcaddöntőjében. A mérkőzésen Kuhinkó Vivien, az Alcoa FKC 19 éves irányító-átlövője egy góllal járult hozzá nemzeti csapatunk  - amelynek a dunaújvárosi Takács Fruzsina is a tagja - sikeréhez.
Válogatottunk, Róth Kálmán szövetségi kapitány csapata  így  már bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!