Kézilabda

2015.08.18. 18:45

A Fehérvár KC kedden is döntetlent játszott a Zilah csapatával

Székesfehérvár - Első hazai felkészülési mérkőzésén a Fehérvár KC nem bírt a román HC Zalau gárdájával, 27-27-et játszottak.

Ferencz Balázs

Fél öt tájban szép sorjában kijöttek a bemelegítésre a fehérváriak lányok, volt, aki pihentebben, volt olyan, aki a hétfőn lejátszott edzőmeccset még érezte a lábaiban. Egyet elmondhatnak az FKC kézilabdázói ha álmukból felébresztik őket, akkor is tudni fogják, hogy a román HC Zalau együttesében ki forgatja a csapatot, vagy éppen ki az, akire figyelni kell, mert nagy lövő. Néhány héten belül negyedszer találkozott egymással a két gárda, legutóbb két napja, de akkor mindkét oldalon hiányoztak a hétvégi meccseken nagyobb terhelést kapott játékosok. A zárt kapus összecsapáson bár az első félidőben az FKC öt góllal, a másodikban a vendégek hárommal is vezettek, mind a két játékrész döntetlennel végződött. a jobbára juniorokkal felálló FKC 31-31-et játszott szinte már állandó edzőpartnerével. Ezen a meccsen különösen az új szerzemény, a szerb Biljana Bandelier játszott nagy kedvvel, kilenc találatával kimagaslott a mezőnyből. Kedden is az ő gólja indította a mérkőzést, melynek az első félidejére leginkább a hullámzó játék volt jellemző fehérvári részről. Egyáltalán nem kezdtek rosszul a lányok, hiszen gyorsan háromgólos előnyhöz jutottak, majd jött az első, de akkor még kisebb zavar, és egyenlített a Zilah. Aztán pillanatok alatt, Tápai Szabina beállása után megduplázta találatai számát az FKC, és a 20. percben Emberovics Míra két kapufás gólja után 10-4 állt a táblán. Ezt követte a második rosszabb hazai periódus, zsinórban ötször vették be a vendégek az addig amúgy jól teljesítő Sipeki Flóra kapuját. A 27. percben, pedig először a mérkőzésen átvették a vezetést a vendégek Valentina Bardac góljával, de a szünetre azért FKC vezetéssel mehettek a csapatok. A pihenő után bő tíz percre másodlagossá vált a védekezés, szinte minden akció után mehettek közepet kezdeni a csapatok, más kérdés, hogy közben a románok először a mérkőzés folyamán kétgólos előny kovácsoltak. Ez állandósulni látszott, feljött ugyan többször is egy gólra az FKC Tápai is több sikertelen próbálkozás után bevette a román kapu de érezhető volt, hogy nehezen fognak dönteni a csapatok. A végén, pedig megvolt az FKC sansza, nem tudott vele élni, így meg kellett elégedniük a döntetlennel.

Fehérvár KC - HC Zalau 27-27 (13-12)

Ld: Bandelier 5, Tápai ill. Bloj 6, Bardac 5, Bazon 5.
Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!