Kézilabda

2014.05.11. 19:40

Vácon ismét diadalmaskodtak

Székesfehérvár - Április elején, Fehérváron magabiztosan kezdte a rájátszást az a Fehérvár KC, amely a hétvégén, Vácon is győzött, két góllal verte a vendéglátókat.

Horog László

Ipress Center Vác _Fehérvár KC 20-22 (10-14)

Vác, 600 néző, vezette: Bóna, Miskei.

Vác: Bíró FARKAS 3, Szádvári 1, Kamper 1, DAKOS 5, VIRÁG 6/1, Ertl, csere: Triffa (kapus), Hámori, Niksics, IVANICS 3/1, Szondi 1, Kaiser. Vezetőedző. Konkoly Csaba.

Fehérvár KC: KISS É. Azari 2, Hajduch, Horváth 2, Emberovics, TILINGER 5/2, KAZAI 4, csere: Mayer 2, BENZAL 4, SITI E. 3. Edző: Siti Bea.

Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.

Kiállítás: 2, ill. 14 perc.

 

A fehérváriak a Békéscsaba mögött, a középső ház 2. helyén várták a Duna-parti randevút, a koronázó városi egyletet ezúttal a másodedző, Siti Beáta dirigálta, ugyanis Pal Oldrup Jensen családi okok miatt hazautazott Norvégiába. Az idei szezonban immár hatodszor mérték össze erejüket a gárdák, háromszor a Fejér megyeiek nyertek, legutóbb egy hónapja, hazai pályán győztek, magabiztosan. Ez volt a tervük ezúttal is, bár az első gólt a hazaiak szerezték Dakos betörése nyomán, a folytatásban egyszer sem vezettek. Dakos ugyan igyekezett versenyben tartani a házigazdákat, a fehérváriak Tilinger bombagóljaival egyre jobban elléptek. Konkoly időkérésekkel igyekezett megtörni a látogatók lendületét, ami alkalmasint eredményre is vezetett. Ám a Vác kapusai alig találkoztak labdával, ellenben Kiss Éva szinte mindent védett, ha meg a támadók néha túljártak az eszén, a kapufa kisegítette. Tilinger mellett Kazai is magabiztos volt a szélen, az irányító, Benzal pedig földről, ütemtelenül ellőtt távoli labdáival okozott gyakran riadalmat. Fordulás után megint Benzal fineszes lövései jelentettek eseményt, Kiss védései nyomán pedig tovább nőtt a látogatók előnye. A lendület akkor tört meg, amikor egy ütközés nyomán a védelem egyik legfontosabb tagját, Emberovics Mirát ölben vitték le a pályáról, a későbbiekben nem is tért vissza. Virág góljaival egyre közelebb jött a Vác, a zárás előtt hat perccel kiegyenlítettek, 19-19 állt az eredményjelzőn. A győzelem lebegett a hazaiak szeme előtt, ám Mayer a legjobbkor mutatta meg klasszisát, előbb jobb, majd bal kézzel vette be Triffa kapuját. Két góllal nyert az FKC, s a Békéscsaba siófoki vereségével átvette a vezetést a középső házban.

Siti Beáta: - Remekül védekezetünk, Kiss Éva pedig ezúttal is kiválóan védett. Megérdemeltük a győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!