Kézilabda

2012.08.18. 17:33

Második helyen zárt a Fehérvár KC

Győzelemmel zárta az AsiaNet elnevezésű felkészülési tornát a Fehérvár KC női kézilabda-csapata. Pal Oldrup Jensen együttese négy csapatból két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végzett.

Bobory Balázs

Az AsiaNet-kupa utolsó mérkőzése előtt már kiderült, hogy a három napon át tartó négycsapatos viadal győztese a Siófok lett, amely a zárónapon a norvég Stabaek gárdáját is legyőzte, így hibátlan mérleggel szerezte meg az elsőséget.

Ezzel együtt a Fehérvár KC és a Lokomotiva Zagreb számára is volt még tét, történetesen a második hely, no meg a sikerélmény, a torna szép befejezése.

Pal Oldrup Jensen, a fehérváriak mestere szombaton úgy döntött, hogy jónéhány kulcsjátékosának pihenőt ad. Így aztán Krisztina Triscsuk, Emberovics Mira, Vaszari Virág, Azari Fruzsina és Tilinger Tamara is civilben, a lelátón szorított a többieknek, a parketten pedig a több, mint két év kihagyás után visszatérő Siti Eszterre várt a feladat, hogy minden tapasztalatával a körülötte lévő fiatalokat "gardírozza".

Az első félidőben ez nem igazán sikerült, igaz, ez nem Sitin múlt, a fehérváriak talán kissé lámpalázasak voltak, egyszer-egyszer megremegett a kéz, az ifjak rossz megoldásokat választottak, így aztán 14-10-re vezetett a horvát csapat a félidőben.

Dicsérni Zsigmond Vivient lehet, aki betörések után és átlövésekből is szép gólokat szerzett, javarészt rajta múlt, hogy nem lett nagyobb a zágrábiak előnye. A védekezés ismét hagyott kivetnivalót, a rutintalan fal sokszor kinyílt, miután megette a szép horvát figurát.

A fordulás után aztán meredeken ívelt felfelé a csapat formája, egyre jobban elkapták a fonalat a lányok és a 38. percben Becséri Kitti találatával már egyenlő volt az állás. Trimmel Brigitta több lövést védett, a szerzett labdák után pedig a lerohanások eredményesek voltak. A jobbszélen Lelkes Noémi dolgozott kimagaslóan, a fiatal kézilabdázó végül öt gólnál állt meg. A Zágráb képtelen volt újítani, edzőjük talán ezért is rohant be egy ízben a pályára, igaz, nem játékosaival, hanem a játékvezetőkkel pörölt, tette ezt kettő percért...

Ez sem fordított azonban a sportszerencsén, a belelkesedő, egyre nagyobb önbizalommal küzdő Fehérvár KC 27-24-re megnyerte az összecsapást, ezzel a Siófok mögött a második helyen végzett, harmadik a Lokomitiva, negyedik a Stabaek lett.

- A második félidőben mutatott teljesítmény jóval jobb volt, mint az elsőben látott. Elsősorban a védekezésünk minősége javult sokat és a lerohanások után szép gólokat tudtunk szerezni. Örülök a fiatalok játékának, sok ilyen mérkőzés kell nekik, hogy fejlődjenek, előrelépjenek - értékelt Pal Oldrup Jensen, az FKC mestere.

A fehérváriak szeptember 1-én, hazai környezetben kezdik az NB I-es bajnokságot, a Békéscsaba lesz a vendég.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!