Kézilabda

2012.01.22. 17:37

Kézilabda Eb: Izland simán felülmúlt minket

Veszprém, Újvidék - Nem sikerült folytatnia bravúros szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely simán kikapott Izlandttól az Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Horváth Gábor

A szokásoknak megfelelően az újvidéki Spens arénában ezúttal is szinte hazai hangulatot teremtett a többezernyi magyar szurkoló. Válogatottunknak a bravúros csoportszereplés után a közpdöntő első fordulójában egy igen kemény, fizikailag erős, kellemetlen stílusú ellenféllel kellett felvennie a harcot.

Már a meccs elején óriási, test-test elleni küzdelem alakult ki. Az izlandiak kezdeményeztek, a mieinktől az első kilenc percben csak Császár Gábor volt eredményes, igaz, a veszprémi irányító jó formája egyenlítést jelentett, 8. perc: 3:3. Nem sokkal később Iváncsik Gergő találatával a vezetést is átvettük. Az izlandiak jó időre négy gólon ragadtak, 17. perc: 6:4.

A magyar csapat még tovább növelhette volna előnyét, de a kettős emberelőnyt nem sikerült kihasználni. Sőt vetélytársunk fordított. Nekünk kellett futni az eredmény után, védekezésünk gyenge volt, a fal sokszor hagyta kiszolgáltatott helyzetbe az egyébként jól védő Fazekast. A remeklő Atlason a 25. percben háromra (8:11) növelte az izlandi előnyt, amely a szünetig négyre hízott, 10:14.

Vetélytársunk két góllal kezdte a félidőt, s simán tartotta a különbséget. Eközben mi nagyon szenvedtönk támadásban. Az izlandiak emberelőnyben a 39. percben 13:20-ra alakították az állást. Mocsai Lajos időközben cserélt: jött Vadkerti, Nagy Kornél és a kapuba Mikler. Becsülettel harcolt a magyar együttes, de nem látszott, hogy képesek lennénk áttörést elérni. Nem sikerült öt találaton belülre kerülnünk, ráadásul 16:21 után kétszer ismét az északiak köszöntek be.

Tíz perccel a vége előtt újra ötre (18:23) csökkentettük a különbséget. Harsányi lógott meg egy ellopott labdával, 19. gólunk feltüzelte a magyar szurkolótábort. Védekezést váltottunk, de a nyitott formula sem hozta meg a várt eredményt. Sajnos Harsányi rendkívül rosszkor hibázott hetest, majd Mocsai lövése szállt fölé. Kezdtek elszállni a pontszerzési remények is, 56. perc: 19:25. A végére ráadásul nekik minden sikerült, nekünk szinte semmi.

Magyarország-Izland 21:27 (10:14)
Újvidék, 6000 néző. V.: Nikolic, Sztojkovic (szerbek).
Magyarország: Fazekas - Harsányi 3, Mocsai 2, Császár 7 (3), Zubai, Ilyés 5, Iváncsik G. 1. Csere: Mikler (kapus), Laluska, Putics 1, Ancsin 1, Schuch, Nagy K., Vadkerti 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
A legjobb izlandi gólszerzők: Atlason 5, Sigurdsson 5 (2), Olafsson 4.
Kiállítások: 8, illetve 12 perc.
Hetesek: 5/3, ill. 2/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!