Kézilabda

2011.06.26. 17:05

Évadzáró az ezüstérmes Pázmánd-Gárdony kézilabdás lányaival

Pázmánd - Évadzáró, éremosztással egybekötött ünnepséget tartott szombaton a helyi vadászházban a megyei női kézilabda-bajnokságban ezüstérmes Pázmánd-Gárdony csapata.

Matók János

 

A Fejér megyei női kézilabda-bajnokság legutóbbi szezonjában a 2. helyen végzett az Ercsi mögött a Pázmánd-Gárdony, s ezzel története legjobb eredményét érte el Pánczél Barabás edző csapata. Ha lúd, akkor legyen kövér: legközelebb már  a bajnoki aranyérem lesz a célkitűzés, s azzal együtt az NB II-es bajnokságban való szereplés. 
- Régebben már volt kézilabda Pázmándon, amíg a jelenlegi női csapat nyolc éve, 2003 nyarán újult meg, az akkori testnevelő, Horváth Zalán hathatós segítségével - mondta Domak Béla szakosztályvezető. - Gárdonnyal való kapcsolatunk azon túl, hogy hét  játékosunk is odavalósi, a Tóth István polgármesterrel való  együttműködési megállapodásnak, valamint Nagy István iskolaigazgató segítségének köszönhetően jött létre. Itt Pázmándon  egy  szabványméretű szabadtéri  pálya van, amíg a tóparti településen teremben gyakorolhatunk, s Pázmánd-Gárdony néven a hazai mérkőzéseinket is ott rendezzük. Ez anyagilag nagy segítség, hiszen nem kell terembérletet  fizetnünk.

- Milyen a közös csapat összetétele, honnan érkeztek a lányok?

- Pázmándról a kapus Szendrei Renáta, továbbá Kőszegi Gabriella, Kőszegi Krisztina, Domak Éva, Kratancsik Alexandra és Ambrus Dóra, a gárdonyi kapus Szelindi Kitti, valamint Flesser Dóra, Tényi Edina, Vaskó Vivien, Nagy Zsófia, Hermann Tiborné és Baksai Réka Rebeka, a dinnyési Babirák Dianna, Fehérvárról pedig a volt válogatott, kétszeres EHF Kupagyőztes Virincsik Anasztázia és Berta Klára játszik hétről hétre a csapatban. Az edzőnk Pánczél Barabás, amíg a kapusedzőnk Hajdú Tibor.

- Itt, Pázmándon büszkék a női csapat ezüstérmére?

- Igen, de ez Gárdonyra is igaz. Hiszen a 26 mérkőzésből 23 alkalommal győztünk, és egyszer döntetleneztünk. Most még nem sikerült, de jövőre már az aranyérem, s azzal együtt az NB II-be való feljutás a célunk, hiszen a sport arról szól, hogy minél magasabbra törjünk. Ebben Pánczél Barabásnak óriási a szerepe, hiszen korábban csak kézilabdázgattunk, ám három éve, amióta ő az edzőnk, már valóban tanuljuk a játékot.

- Biztosított a működés?

- Igen, köszönhetően a többi között Virányiné Reichenbach Mónika polgármesterrel az élen az önkormányzatnak, a támogatóknak, a pártoló tagjainknak, a szurkolóinknak, akik a hazai és az idegenbeli mérkőzéseken is buzdítják a csapatot. Mondhatni, a lányok népszerűsége fokozódott a településen.

Mondandójával Kőszegi Gabriella csapatkapitány is teljes mértékben azonosult. A kérdésre, miszerint van-e titok, a rendkívül jó csapategységet, a barátnők közötti hangulatot, valamint Pánczél Barabás és Virincsik Anasztázia személyét emelte ki, s azt, hogy valamennyien imádják a kézilabdát.  Az edzővel - aki rengeteg élvonalbeli férfi- és női csapatnál dolgozott  - bő egy óráig beszélgettünk, az általa elmondottakkal több oldalt lehetne megtölteni. Így például azzal, hogy az NB I után nem derogál neki egy megyei I. osztályú csapatnál dolgozni, mert olyanokat okít, akik a kézilabda szeretete miatt sportolnak. Pánczél büszke a lányokra, akik valóban többet szeretnének tudni, megtanulni a sportágból. NB II? Az biztos, több edzés kell hetente, de ettől nem fél Paci bácsi. A csapat határozottan fejlődőképes, s ezt a közösen eltöltött három év alatt bebizonyította. Akkor meg mitől félnének?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!