Kézilabda

2011.03.27. 19:07

Megint elbukott a Veszprém a Barca ellen

Barcelona - Jelentős mértékű vereséget szenvedett az MKB Veszprém KC a Palau Blaugranában a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában. A második félidő közepéig jól tartották magukat a bakonyiak, de a hajrában egyszerűen leblokkoltak. A helyszínről jelentjük.

Horváth Gábor

Barcelona-MKB Veszprém
28:21 (14:13)

Barcelona
, 3000 néző. V.: Olesen, Pedersen (dánok). Barcelona Borges: SARIC - TOMAS 6, Nagy L. 3, Sarmiento 1, Noddesbo 1, Rutenka 1, GARCIA 6. Csere: SJOSTRAND (kapus), Jernemyr, Sorhaindo 1, Entrerrios, ROMERO 4 (3), Igropulo 2, Ugalde 2, Rocas 1. Edző: Xavier Pascual. MKB Veszprém KC: PERIC - Iváncsik T., SULIC 5, Laluska, Lusnyikov, Terzic 2, Iváncsik G. 4. Csere: Császár 4 (2), Vujin 3, Vilovski, Perez 3, Gulyás, Nagy K. Edző: Mocsai Lajos. F.C. Kiállítások: 4, illetve 14 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 4/2.
Még félig sem telt meg a katalánok egyébként nyolcezer férőhelyes csarnoka. A vendégszurkolók a szokásos "emeleti" (a lelátó legtetején, közvetlenül a kupola alatt) helyet kapták meg, de a bakonyiak bevonulásakor onnan is hallatták a hangjukat. A hazai szurkolók éles füttykoncerttel fogadták a veszprémi játékosokat, egyedül Dejan Peric kapott tőlük tapsot.

 


Kezdésként Rutenka góljára Sulic válaszolt, majd Garcia volt eredményes szélről. Császár találata után a harmadik percben már 2:2-öt mutatott az eredményjelző. Zúgott a lelátóról az "Építők", ennek ellenére Nagy László szerezte meg a Barcelonának ismét a vezetést.
Türelmesen, lassan játszottak a grántávörös-kékek, azonban egyre többször pörgették fel a ritmust és fejezték be eredményesen akcióikat. Az MKB ezzel együtt jól tartotta a lépést vetélytársával, 11. perc: 6:5. Peric védett ziccereket,de a másik oldalon Saric is jó formát mutatott. A hazai hálóőr egymás után két Iváncsik Tamás helyzetet fogott meg, de másodiknál Nagy László rálökte a magyar szélsőt a portásra, akit ápolni kellett. Saric ezután kivédte Vujin hétméteresét, majd jelezte: csere lesz, nem bírja folytatni. Helyére Sjostrand érkezett, aki szintén védéssel mutatkozott be.

 

 

 A 15. percben Sulic belőtte harmadik gólját (6:6), majd Terzic emelkedett a levegőbe és már a bakonyiaknál volt a vezetés. Pascual cserékkel frissítette csapatát, jött Enterrios, Romero és Igropulo is. Szerencsére Garcia hétméteresből a kaput sem találta el, Terzic megint villant, majd Igropulo egyenlített. Fokozódott a küzdelem, az utolsó tíz perc egálról (8:8) indult.
Iváncsik Gergő góljával ismét a vendégeknél volt a vezetés, a Barca nagyon akart, de vagy a kőkemény védőfal, vagy Peric állta el a kapu felé vezető utat. Két találattal sajnos nem sikerült elmenni, de fontos volt, hogy a hazaiak képtelenek voltak uralni a játékot, 26. perc: 10:11.
A 27. percben Sulic verekedte be magát a védők közé és alakított 10:12-re a eredményt, Igropulo talált be, majd Császár szép csel után volt eredményes. Másfél perccel a szünet előtt Romero révén egyenlített a katalán együttes, sajnos Vujin lövését könnyedén fogta Sjostrand, Ugalda pedig szélről tett róla, hogy a hazaiak vonulhassanak előnnyel szünetre.

 


Az első félidőben egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a magyar bajnok, sőt, a Mocsai-csapat a harminc perc jelentős részében irányította a játékot. A folytatásban azonban vigyázni kell, mert a hajrában látszott, hogy a Barcelona képes minden apróbb kilengést megtorolni.
A szünetben Iváncsik Tamást Gulyás Péter váltotta a jobb szélső pozícióban. Romero keze nem remegett meg a büntetővonalon, Noddesbo kiállítását követően viszont Sulic csökkentette egy gólra hátrányt. A folytatásban Nagy László hatalmas bombát akasztott a bal felsőbe, s Sjostrand remek védései támadásban kicsit megtorpantották a Veszprémet, 34. perc: 16:14. Háromra nőtt a hazai előny és a vendégeknek tenniük kellett valamit a játék stabilizálására. Sikerült a felzárkózás, Vujin, majd Iváncsik Gergő volt eredményes. Sulicot kiszórták két percre, majd Romero ismét hetesből 19:16-ra alakította az állást. Hatalmas buzdításba kezdett a hazai publikum, ennek ellenére a bakonyiak szereztek gólt.

 A 40. percre mégis négy találatra nőtt (21:17) a csíkos mezesek előnye. Az MKB óriási nyomás alatt volt, ráadásul Sulic után Gulyást is kiküldték a bírók. Érződött, kulcspillanatok következhetnek. Peric vezérletével emberhátrányban sikerült kivédekezni két támadást, aztán Perez hozta vissza a meccsbe egy duplával a Veszprémet, 45. perc: 21:19.
Peric ezúttal kifogta Romero hetesét, azonban Sjostrand is fontos pillanatban védett. Mindkét oldalon sorozatos hibák követték egymást, s a találkozó utolsó tíz perce 23:20-as eredménnyel kezdődött el. A Nagy Lászlót "megskalpoló" Terzic kiállítása igencsak rosszkor jött, újra négy találat volt a két alakulat között a különbség, 24:20. Mocsai Lajos időt kért, de nem akaródzott összejönni a gól. Peric védett, ám Perez lövése a kapufán csattant. Nagy László volt eredményes, majd a másik oldalon Nagy Kornél harcolt ki hetest, amelyet Császár sajnos kihagyott. Nagyon nehéz hajrá elé nézett a Veszprém.
A pályán lévők közül legkisebb termetű játékos, Victor átlövésből növelte hatra a Barca előnyét. Peric ezúttal Garcia büntetőjét fogta, de a vendégek képtelenek voltak megszakítani góltalansági sorozatukat, 58. perc: 27:20. Leblokkolt az MKB, semmi nem jött össze a bakonyiaknak, bármivel is próbálkoztak. A vége mínusz hét lett, ez pedig nagyon sok a  visszavágóra.

Mocsai Lajos: - Gratulálok a Barcelonának. Úgy gondolom, hogy 45. percig egy nagyon komoly partit játszottunk. Addig úgy történt, ahogyan mi terveztük, azonban a második félidőben sokáig nem tudtunk támadást eredményesen befejezni. Ekkor eldöntötte a meccset a hazai csapat a maga javára. A gyors, kreatív játékunk lelassult, könnyen labdához jutottak és leindítottak bennünket. Ebben a találkozóban több volt számunkra. Jövő héten találkozunk.

Császár Gábor: - Vártam a meccset, hiszen tudtam, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszunk. Büszke vagyok, hogy sokáig jól tartottuk magunkat, aztán valami történt. Megtört a játékunk. Sokkal jobban kell kézilabdáznunk a jövő héten, amikor megpróbálunk csodát tenni.


További részletek, és útinapló itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!