letartóztatták

2020.02.27. 15:08

Kézszárítót, tizennégy rúd szalámit és egy üveg whiskey-t is lopott egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2019. november 28. napján egy székesfehérvári közintézmény mellékhelyiségéből leszerelt és a táskájába rejtve elvitt egy közel 140.000,-Ft értékű automata kézszárítót. 

Fejér Megyei Főügyészség

A férfi a megalapozott gyanú szerint továbbá 2020. február 23-án és február 24-én egy székesfehérvári bevásárlóközpontból első alkalommal négy rúd, majd második alkalommal további tíz rúd Rákóczi szalámit és egy kis üveg whiskeyt lopott el összesen 86.500,-Ft értékben.

Az ügyészség szerint a gyanúsított esetében a bűnismétlés ténye egyértelműen megállapítható, és fennáll a veszélye annak, hogy a továbbiakban elérhetetlenné válna, mivel tényleges lakó-, ill. tartózkodási hellyel nem rendelkezik, és vele szemben korábban már elfogató parancs kibocsátására is sor került az ügyben.

Az ügyészség indítványának a Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott, és a csütörtöki napon tartott ülésen elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés ellen a terhelt és védője fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!