autóbusz és személygépkocsi ütközött

2019.07.08. 07:11

Ketten vesztették életüket a 8209-es úton történt balesetben

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2019. július 7-én 23 óra 15 perc körül a 8209-es számú úton Balinka közelében, ahol eddig tisztázatlan körülmények között egy autóbusz és egy személygépkocsi összeütközött.

police.hu

Fotó: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a balesetben az autó vezetője és utasa is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették. A rendőrök a műszaki mentés és a helyszíni szemle idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az útzárat hajnal 4-kor oldották fel.

Fotó: police.hu

Pruzsina Alice, a KNYKK Zrt. kommunikációs főmunkatársa a következő közleményt juttatta el hozzánk:

Kettős halálos baleset részese volt a KNYKK Zrt. menetrend szerinti autóbuszjárata. A Székesfehérvárról induló és Bakonycsernyéig közlekedő járatnak 23.33-kor Balinkabánya és Balinkás között szemből nekicsapódott egy suzuki autó. A 8209-es úton haladó autóbusz vezetője megpróbált kitérni az autó elől, ezért lehúzódott, de elmondása szerint jól látható volt, hogy az autó vezetője elvesztette uralmát a gépjármű felett, és végül az oldalával csapódott bele a busz elejébe. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a kiérkező katasztrófavédők hosszas munkával tudták leválasztani a buszról a roncsot. Az autóban ketten ültek, mindketten a helyszínen életüket vesztették. Az autóbuszon utazó két női utas távozott a helyszínről, jelentkezésüket mind a közlekedési társaság, mind a rendőrség várja. Az autóbusz vezetőjét kórházba szállították, onnan a hajnali órákban távozhatott, az első vizsgálatok szerint fizikai sérülést nem szenvedett. A buszt a móri műszaki üzembe vontatták a KNYKK Zrt. munkatársai. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset okait, körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!