"Ha nem adtok pénzt, golyót röpítünk a fejetekbe!"

2023.09.04. 13:30

Fegyveres rablási kísérlet: dégi és sárkeresztúri lakosok voltak a tettesek (videóval)

A várpalotai buszpályaudvaron fenyegetett meg két sárkeresztúri és egy dégi illetőségű férfi egy négy fős társaságot, hogy ha nem adnak pénzt, fejbe lövik őket. Az elkövetőket a rendőrség elfogta, s indítványozták az illetők letartóztatását.

Házi Péter

Hamar elkapták a fegyverrel pénzt követelő triót

Forrás: FVMRFK

Amint a rendőrség beszámolójából kitűnik, az egyik sértett szombaton 16 óra körül hívta a rendőrséget, mert a várpalotai autóbusz-pályaudvaron várakozva egyszer csak odalépett négyfős társaságukhoz három ismeretlen személy, és egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegették őket, ha nem adnak nekik pénzt, golyót repítenek a fejükbe. Eközben az elkövetők a fegyvernek látszó tárgyat többször átadták egymásnak, és azt folyamatosan feléjük tartották, miközben a pénzt követelték. A sértettek szerencsére idővel észlelték, hogy a fegyver valószínűleg nem lehet éles lőfegyver, így egy kicsit el mertek távolodni a fenyegetőző személyektől, és ez elég volt ahhoz, hogy egyikőjük értesíteni tudja a rendőrséget.

A rendőrök a helyszínen elfogták a 33 és a 15 éves sárkeresztúri elkövetőt, továbbá 27 éves dégi társukat, majd előállították őket a Várpalotai Rendőrkapitányságra. A 33 éves tettesnél megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fekete színű műanyag sportfegyvert, melyet lefoglaltak. Ezután mindhárom férfit a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságra szállították, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Ellenük fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás. A nyomozó hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen mindhárom férfi letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!