16°
23°
12°

Az osztrák liga középszakaszának nyitányán Nagy Gergő gólja döntött

Székesfehérvár – A Fehérvár AV19 jégkorong csapata hosszabbításban kicsikart győzelemmel kezdte az EBEL középszakaszát.

Ha egyszer minden összejönne, az maga lenne a csoda. Az EBEL középszakaszának rajtja előtt büszkén, elégedett mosollyal az arcukon jelentette ki klubvezető, edző, játékos, hogy az idei szezon csatározásai közül – melyből eddig volt 44 – a Graz 99ers elleni lesz az első, melyen végre teljes kerettel karcolhatja a jeget a Fehérvár AV19 együttese.

A 2015-16-os idény legfontosabb sorozata előtt azonban ismét a megszokás hangulata telepedett a Raktár utcába: a találkozó napján Andew Sarauer megbetegedett. A tavalyi évad pontkirálya csak a tévén keresztül követhette a pakkot péntek este. A fehérvári hokisok azonban eltökéltek, egyértelműen szomjaznak a playoff ízére, így a motiváltsággal nem lesz gond a tízmeccses alsóházi középszakaszban, melynek végén a hat csapat közül a két legjobb léphet tovább a rájátszásba. A Graz 99ers alakulatát sem hagyták kétségek között a fehérváriak. Villámrajtot vett a Volán, a 41. másodpercben lendületesen vitte be a grazi harmadba a korongot a kék-fehér gárda, Kovács ugyan „eltörte” a pakkot, de így lett jó Szirányi Bencének, aki a kékvonal közeléből elemi erővel bombázott a jobb felsőbe, 1-0.

Az 5. percben Rajnának kellett mamuttal biztosítania, amikor Kaspitz fonákkal kínálta meg középről. Nagy iramot diktált a Fehérvár, a Graz nehezen hozta fel a korongokat, melyekre rögtön lecsaptak a sokat korizó hazaiak. A 7. percben is elméláztak a graziak, egy remek indítás után Sikorcin Ladislav a rosszul helyezkedő Dahm mellett a hosszú alsóba lőtt, 2-0.

Nem vettek vissza a fehérváriak, sok korongot szereztek, és gyors támadásokat vezettek, határozottan szervezetten játszott a hazai kispadon első ízben dirigáló Hannu Järvenpää csapata. A középső periódust már koncentráltabban kezdte a Graz, Brophey lövését kellett védenie Rajna Miklósnak. A hazaiak továbbra is inkább a vendégharmadban állomásoztak, de maga a játék kiegyenlítettebb lett. A 44. percben fújták a bírók a mérkőzés első kiállítását, s Rajna nagyokat fogott, de aztán Beach pakkja végül utat talált a kapu bal oldalába, 2-1.

Hamarosan újra emberelőnyben játszhatott a Graz, s a szerencse is kellett mikor Bophey belepiszkált egy lövésbe, s a korong centikkel kerülte el a jobb kapuvasat. A játékrész utolsó másodperceiben emberelőnybe került a Volán, rá is lehetett készülni a harmadik harmadra átcsúszó speciális játékra, de a korongbedobás után rögtön odalett a fór, a csapatkapitányt, Banhamet küldték ki. Erőre kaptak az osztrákok, hajtott a Fehérvár, de egyre többször vibrált a levegő a magyar ketrec előtt. A veszélyesen játszó Kyle Beach nem is hagyott veszni egy lövőhelyzetet, közelről lőtt, a pakk pedig Rajna bárdjáról pattant a hálóba, 2-2.

Fáradni látszott a Volán, ami nem is volt csoda, hiszen a Trilar-Zrnic bírópáros rendre „könnyű síppal” törte meg a hazaiak lendületét. Hat és fél perccel a rendes játékidő vége előtt négy percig kellett emberhátrányban hokizniuk a kék-fehéreknek, de a testi épségüket sem féltve állták a roppant nehéz nyomást. Az utolsó percekben Bartalis és Bodo előtt is adódott gólszerzési lehetőség, kimaradtak a helyzetek, de a hosszabbítás előtt közvetlen Kovács Csaba harcolt ki egy emberfórt. S milyen jól tette, mert a 62. percben Nagy Gergő tüzelhetett tiszta helyzetből, s betalált. Nyert a Volán, s a Klagenfurt zakójával máris fellépett az alsóház 2. helyére.

Folytatás vasárnap, Ljubljanában.

Fehérvár AV19–Moser Medical Graz 99ers 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) hosszabbítás után

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3486 néző. Vezette: Trilar, Zrnic (Ettlmayr, Soós)

Fehérvár AV19: RAJNA – Brocklehurst, Martinelli, Kóger, Bartalis, Banham – Wehrs, SZIRÁNYI 1, Kovács Cs. (1), Sikorcin 1 (1), Sárpátki (1) – Varga A., Manavian, NAGY G. 1(ee), Francis, Bodo – Orbán A., B. Orban, Benk, Vincze. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Graz 99ers: Dahm – Mitchell (1), Reinthaler, BROPHEY, Fornataro (1), BEACH 2(egyik ee) – Unterweger, Strohmeier, POULSEN, Werner, Woger (1) – Kranjc, Kovacevic, Kaspitz, Almtorp, Zusevics – Petrovitz, Feichtner, Pinter, Natter. Vezetőedző: Ivo Jan.

Kiállítások: 12 illetve 6 perc


Legolvasottabb

1
Három sérültje van a Budai úton történt balesetnek
2
Székesfehérvár akkor és most – Piac tér
3
A jövő év közepén kezdik az építését a fedett arénának Fehérváron
4
Kovács Zsolt segédápoló a székesfehérvári kórház baleseti osztályán, önkéntes tűzoltó Bicskén
5
Beszámoló a fehérvári kórház sürgősségi osztályának mindennapjairól
Magyar Kupa
Káldor András
A lehetőségeit sokkal jobban kihasználó MAC győzött
időjárás / 20 perce
Csütörtökön is tökéletes kirándulóidő lesz
A legmagasabb hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.
Gyász
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Elpihent a kéz, mely értünk dolgozott. Lelkünkben élni fogsz, míg szívünk dobog, Mert számunkra nem leszel halott. Élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *TÓTH IMRE* *Kassai úti lakos* életének 85. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2017. október 20-án 14.30-kor a Béla úti temetőben lesz. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *ÖZV. VASKÓ JÓZSEFNÉ* *Határ utcai lakos* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 20-án, pénteken 14 órakor az abai római katolikus temetőben lesz. Gyászoló család
/"Annyira akartam élni, betegséget legyőzni Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, Így búcsú nélkül, szívetekben tovább élhetek."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága jó édesanyánk, nagymamánk, dédmamánk, anyósunk, *ÖZV. BAKOS JÓZSEFNÉ* *szül. Jobbágy Julianna úrhidai lakos* életének 80. évében szerető szíve megszűnt dobogni. Temetése 2017. október 21-én 15 órakor lesz az úrhidai temetőben. Köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, gyászunkban együttérzéssel osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága jó édesapánk, nagyapám, volt férjem, rokonunk, barátunk, *HORVÁTH PÁL LÁSZLÓ* volt Magyar Posta dolgozó életének 57. évében elhunyt. Temetése 2017. október 21-én, szombaton 10 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti temető vízbemosásos parcellájánál. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a temetésen részt vesznek és gyászunkban osztoznak. Minden külön értesítés helyett. Gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra te nem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy édesanyánk, feleségem, nagymamánk, *MAKK GYULÁNÉ* 83 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 21-én 15 órakor lesz a csókakői katolikus temetőben. A gyászoló család
Szent György Oktató Kórház / 1 órája
A Puskás Akadémia FC labdarúgói ajándékot vittek a kórház gyermekosztályára
Ferencz Balázs
Kézilabda / 1 órája
Fontos győzelem idegenben
Ferencz Balázs
Alba Fehérvár / 1 órája
Az izraeliek nyerték az első összecsapást a kupában
Horog László
a magyar zeneművészet népszerűsítéséért / 1 órája
A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morriconét
Székesfehérvár / 1 órája
V4-ek: Együttműködés és egyetértés van az országok között
S. Töttő Rita
Játszótér / 2 órája
Hivatalosan is felavatták az új „parkot”
Szanyi-Nagy Judit